Zoodārzs plāno iegādāties žirafes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zoodārzs žirafu mājas celtniecībai no valsts budžeta saņēmis aptuveni 240 tūkstošus latu - pusi no būvniecībai nepieciešamās naudas.

Nauda zoodārzam piešķirta no Latvijas Vides aizsardzības fonda līdzekļiem, aģentūru BNS informēja vides ministra padomnieks Didzis Jonovs.

"Žirafes Rīgā nav bijušas 25 gadus. Zoodārza apmeklētāju aptaujās žirafes ir dzīvnieki, ko rīdzinieki visvairāk vēlētos redzēt. Beidzot pienācis laiks šo iespēju sagādāt," norādīja Jonovs.

Trešdien zoodārzā plānots iepazīstināt ar žirafu mājas projektu, bet vides ministrs Raimonds Vējonis ar zvērudārza vadību apspriedīsies par iespēju piesaistīt projektam nepieciešamo naudu.

Zoodārza direktors Raimonds Greiziņš aģentūrai BNS vēl pirms gada stāstīja, ka žirafes Rīgas zoodārzs varētu saņemt no Prāgas.

Aptuveni pusmiljona latu vērtās žirafu mājas projekts izstrādāts pirms dažiem gadiem, taču būvniecību nevarēja sākt naudas trūkuma dēļ.

Pēdējo reizi Rīgā žirafes bija aplūkojamas astoņdesmito gadu sākumā, tās mitinājās vecajā ziloņu mājā, kas šiem dzīvniekiem bija nepiemērota.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu