Tavs vārdadienu kalendārs 2005-2007

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalendārs adresēts plašam lasītāju lokam, tam ir galvenokārt praktiska ievirze un nozīme. Kopumā kalendārā ir ierakstīti 960 tradicionālie kalendārvārdi un 4505 retāk sastopami personvārdi.

Tāpat kā pirmajā izdevumā, kas nāca klajā 1999. gadā, arī šajā kalendārā ievietots personvārdu rādītājs ar vārdadienas datuma norādēm. Ievietoti arī daži jaunākie pētījumi un populārzinātniski raksti par personvārdiem, kā arī statistiskie materiāli.

Tā kā pēdējos gados strauji palielinājies no citām valodām aizgūto personvārdu īpatsvars, kalendāra veidotāji uzsver, ka šis nav ieteicamo vārdu kalendārs, bet gan tikai Latvijā apritē esošo personvārdu uzskaitījums latviešu ģimenēs.

Kalendārs tapis sadarbībā ar Valsts valodas centru. To veidojis plašs autoru kolektīvs: O. Bušs, Dz. Hirša, L. Balode, R. Siliņa-Piņķe, L. Grauda, P. Balodis un L. Jurģīte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu