Operā notiks Oskara Stroka daiļradei veltīts koncerts "Rīgas karaļa atgriešanās"

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālajā operā 15.novembrī notiks tango mūzikas mākslinieka Oskara Stroka daiļradei veltīts koncerts "Rīgas karaļa atgriešanās".

Rīdzinieku Stroku 30.gados dēvēja par tango mūzikas karali ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām. Stroks bija sieviešu mīlulis, spožs muzikants un komponists, izdevējs, avantūristisks restorāna īpašnieks, kura populārākais skaņdarbs ir tango "Melnās acis". Koncerts operā iecerēts kā starptautisks projekts, jo tajā piedalīsies skatuves mākslinieki no vairākām valstīm. Stroka mūziku atskaņos Oļega Lundstrēma orķestra mūziķi, aktrise un dziedātāja Nika Plotņikova, Jans Osins no Krievijas, dziedošais aktieris Arnis Līcītis, Vācijas pilsētas Erfurtes operas soliste Žoržeta Nikoleta Veza, ilggadējs Stroka daiļrades pētnieks pianists Dmitrijs Dragiļevs no Vācijas. Vēl koncertā muzicēs Raita Ašmaņa bigbends, piedalīsies deju grupa, bet īpašais viesis būs Raimonds Pauls. Programmā būs ne tikai Stroka tango, bet arī viņa darbi mūsdienīgos aranžējumos. Koncertā Stroka darbi skanēs četrās valodās - latviešu, krievu, vācu un itāliešu. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Latvijas Nacionālās operas, Lielās ģildes un "Bērnu pasaules" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu