Rīgas Zooloģiskais dārzs atzīmē 92.dzimšanas dienu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas Zooloģiskais dārzs atzīmē savu 92.dzimšanas dienu. Kā pastāstīja zoodārza Informācijas dienestā, līdz ar jubilejas svinībām šodien plkst.12 paredzēta zoodārza jaunpienācēju - polārlapsu pāra - jaunās mītnes prezentācija.

Jau ziņots, ka zoodārza dzimšanas dienas gaidās tā darbinieki pamanījuši, ka zoodārza "laikrāži" - nīlzirgi Guste un Funtiks - nepārprotami norāda: vasara beigusies un ziema ir klāt. Par vasaras sākumu zvērudārzā pieņemts uzskatīt dienu, kad Guste un Funtiks pirmo reizi peldas āra baseinā. Savukārt ziema iestājas, kad abi atgriežas siltajā ziemas mītnē. Šoreiz tas noticis svētdienas, 10.oktobra, vakarā. Arī daudzi citi zoodārza iemītnieki pošas uz ziemošanu - no 15.oktobra līdz 17.oktobrim uz ziemošanas vietām ledusskapjos un pagrabā pārcelsies Latvijas abinieki un rāpuļu ekspozīcijas iemītnieki - vardes, krupji, ķirzakas un čūskas. Atbilstoši ziemas režīmam, zoodārza apmeklēšanas laiks no 18.oktobra būs no plkst.10 līdz 16.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu