Jelgavā atklāj netradicionālās erotikas fotoizstādi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavā, Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā, no pirmdienas, 14.jūnija, līdz 30.jūnijam viesosies netradicionālās erotikas fotoizstāde "Eurotica" ("Bez laika robežām"), informēja akcijas un izstādes sabiedrisko attiecību konsultante Māra Lejiete.

Ceļojošā izstāde, ko organizē interneta mājas lapa "potencialis.lv" un Latvijas Seksologu un seksopatologu asociācija (LSSA), ir daļa no izglītojošās akcijas "Pieaugušajiem par seksualitāti", kura tika sākta aprīļa vidū. Tās laikā visā Latvijā tiek organizēti semināri par jautājumiem, kas attiecas uz seksualitāti. Arī Jelgavā izstādes laikā rīt, 15.jūnijā, plkst.17 muzeja telpās notiks seminārs, kuru vadīs ķermeņa psihologi Jānis un Kristīne Ozoliņi. Praktiskās nodarbības laikā būs iespējams gūt priekšstatu par noslēpumaino ķermeņa, kustību un deju valodu. Jānis un Kristīne Ozoliņi netradicionālās erotikas fotokonkursā piedalījās kā vairāku darbu līdzautori un modeļi. Daži Jāņa un Kristīnes darbi būs aplūkojami arī Jelgavā. Izstādē Jelgavā būs iespējams apskatīt arī konkursā "Eurotica" ("Bez laika robežām") godalgotos darbus - galvenās balvas ieguvēja Gunāra Bindes darbu "Pašportrets", otrās vietas ieguvēja Ata Ieviņa darbu bez nosaukuma, otru otrās vietas ieguvēja Roberta Auziņa darbu "Testaments", kā arī darbus, kas ieguva veicināšanas balvas. Konkursā un izstādē mērķis ir mainīt tradicionālos stereotipus par erotiku, veicinot plašāku šā jēdziena izpratni. Konkursa organizatori vēlējās uzsvērt, ka mīlestība un erotika iespējama bez laika un vecuma robežas. Līdzīga satura izstāde pērn notika Lielbritānijā, Londonā, galerijā "Elms Lesters Painting Rooms". Tās organizatori pauda vēlmi cīnīties pret "eidžismu" jeb diskriminēšanu pēc vecuma pazīmes. Izstādē "2gether 4ever: 24 sexual moments", kuru atbalstīja "Eli Lilly" , 24 fotogrāfijās bija redzami padzīvojuši pāri intīmās pozās. Latvijas konkursa žūrijā bija mākslas zinātniece Sarmīte Sīle, fotogrāfi Leons Balodis un Mārcis Bendiks, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja direktors Kāris Ēriks Arons, mājas lapas www.potencialis.lv patrons Jānis Naglis, kā arī "Eli Lilly" pārstāvniecības Latvijā vadītājs Juris Salaks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu