Maija vidū Rīgā uzstāsies grupa "Mumij Troļ" (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maija vidū savas jaunā albuma "Pohiķiķeļi kņig" tūres ietvaros Rīgā uzstāsies slavenā Krievijas grupa "Mumij Troļ", informēja "Makroconcert" sabiedrisko attiecību vadītāja Helēna Lavrentjeva.

Jaunajam albumam veltītā koncerttūre sākusies jau 20.februārī ar koncertu Sanktpēterburgā. Tūres koncertiem raksturīga lielāka intimitāte, jo tie ir kamertipa koncerti, kuros režisors centies panākt maksimālu klausītāja un mūziķu tuvības izjūtu, norāda Lavrentjeva. Ar katru gadu grupa arvien lielāku vērību velta skatuves noformējumam. Šogad īpaša uzmanība tikšot pievērsta koncertā izmantotajai videoprojekcijai un tās apgaismojumam. Koncertā skanēs dziesmas no jaunā albuma, taču tiks izpildīti arī jau zināmie grupas repertuāra darbi. Kā ziņots, šā gada 26.februārī Krievijā un Baltijas valstīs tika izlaists jaunākais grupas "Mumij Troļ" albums "Pohititeļi kņig", kas ierakstīts izdevniecības "Upe" studijā Siguldā. Albumā iekļautās dziesmas tapušas tāda paša nosaukuma mākslas filmai. To autori ir grupas dalībnieki Iļja Lagutenko un Jurijs Calers. Dziesmu tapšanas laikā pie pults strādāja Gints Sola ("Jauns mēness"), ierakstos piedalījušies arī citi Latvijas mākslinieki - Kaspars Tobis no grupas "Dzelzs vilks" (akordeons), Linda Leen (balss) un Jana Kay (balss). Kā papildinājums albuma kompaktdiska versijā ir pieejams arī skandalozu slavu ieguvušais Latvijas studijā "Vilks Productions" veidotais dziesmas "Medvedica" videoklips. Krievijas mūzikas televīzijas kanāli "pornogrāfiskā satura" dēļ atteikušies klipu pārraidīt tajās diennakts stundās, kad to būtu iespēja redzēt nepilngadīgo auditorijai. Klipa filmēšana notika Rīgā, par tā galvenajiem varoņiem kļuva gigantiskas cilvēka auguma lieluma lelles - lācis, lāču māte, gurķis un Buratīno. Šis ir pirmais grupas video, kura kadros neparādās neviens grupas dalībnieks. Grupas iepriekšējais albums "Meamuri" Latvijā jau pirmajā pusgadā kopš laišanas klajā sasniedza "Zelta diska" statusu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu