Latviešu animatoru darinātā filma "Randiņš Belevilā" tomēr neiegūst "Oskaru" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Franču animācijas filma "Randiņš Belevilā" ("Belleville Rendezvous"), ko zīmējuši arī Latvijas animatori no studijas "Rija", šodien tomēr neieguva ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu.

Kā ziņots, "Randiņš Belevilā" "Oskaram" tika nominēta kategorijā par labāko pilnmetrāžas animācijas filmu. Balvu šajā kategorijā ieguva "Finding Nemo" ("Meklējot Nemo"). Nominēta bija arī "Brother Bear" ("Brālis lācis"). Jau ziņots, ka "Randiņš Belevilā" ieguva pirmo raidsabiedrības BBC kultūras kanāla "BBC Four" Pasaules kino balvu, arī Losandželosas Filmu kritiķu asociācija to atzinusi par labāko pagājušā gada animācijas filmu. "Randiņš Belevilā" sižets ir par Suzas kundzi, kas meklē savu "Tour De France" sacensību laikā nolaupīto mazdēlu riteņbraucēju. Ar sava suņa palīdzību kundzīte aizceļo uz Belevilu, kur dziedošs Belevilas trio palīdz viņai sadzīt mazdēla pēdas. "Belleville Rendezvous" tiek izplatīta arī ar nosaukumu "The Triplets of Belleville" ("Belevilas trijotne").

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu