Paziņotas nominācijas "Zelta globusa" balvām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Holivudas Ārzemju preses asociācija nosaukusi nominācijas "Zelta globusa" balvām. Starp labākajām 2003.gada dramatiskajām filmām minētas arī "Cold Mountain" un "The Lord of the Rings: The Return of the King". Šīm abām filmām labāko dramatisko filmu kategorijā pievienojas "Master and Commander: The Far Side of the World", "Mystic River" un "Seabiscuit".

Holivudas Ārzemju preses asociācija, kurā apvienojušies apmēram 90 amerikāņu publikāciju žurnālisti, izvēlas labākās filmas arī komēdiju kategorijā. Tajā iekļuvušas filmas "Bend It Like Beckham", "Big Fish", "Finding Nemo", "Lost in Translation" un "Love Actually". Uz labākā aktiera godu dramatiskā filmā kandidē Džūda Lovs par viņa lomu filmā "Cold Mountain", Rasels Krovs par lomu filmā "Master and Commander", Toms Krūzs par lomu filmā "The Last Samurai", Bens Kingslijs par lomu filmā "House of Sand and Fog" un Šons Pens par lomu filmā "Mystic River". Savukārt uz labākās aktrises balvu dramatiskā filmā izvirzīta Nikola Kidmena par lomu filmā "Cold Mountain", Keita Blanšeta par lomu filmā "Veronica Guerin", Skārleta Johansone par lomu filmā "Girl with a Pearl Earring", Čarlīze Terona par lomu filmā "Monster", Uma Tūrmane par lomu filmā "Kill Bill - Volume 1" un Evana Reičela par lomu filmā "Wood for "Thirteen". Savukārt labākā aktiera balvai komēdijā vai mūziklā nominēts Džeks Bleks par lomu filmā "School of Rock", Džonijs Deps par lomu filmā "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl", Bils Murejs par lomu filmā "Lost in Translation", Džeks Nikolsons par lomu filmā "Something''s Gotta to Give" un Bilijs Bobs Torntons par lomu filmā "Bad Santa". Uz labākās aktrises balvu komēdijā vai mūziklā kandidē Džeimija Lī Kērtisa par lomu filmā "Freaky Friday", Skārleta Johansone par lomu filmā "Lost in Translation", Daiena Kītona par lomu filmā "Something''s Gotta to Give", Daiena Leinapara par lomu filmā "Under the Tuscan Sun" un Helēna Mirena par lomu filmā "Calendar Girls". "Zelta globusa" balvu pasniegšanas ceremonijas uzvarētāji iezīmē arī iespējamos kandidātus amerikāņu filmu industrijas augstākajām, "Oskara", balvām, kuras nākamā gada februārī pasniegs amerikāņu Kinoakadēmija. Gaidāmā 61. ikgadējā "Zelta globusa" balvu pasniegšanas ceremonija notiks 25.janvārī un tiks pārraidīta tiešajā ēterā NBC televīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu