Nacionālajam teātrim pirmizrāde - Blaumaņa "Ugunī"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā teātra pagaidu mājvietā VEF Kultūras pilī piektdien notiks Rūdolfa Blaumaņa drāmas "Ugunī" pirmizrāde, BNS informēja teātra direktora vietniece mārketinga un attīstības jautājumos Ilona Matvejeva.

Izrādes režisors ir Voldemārs Šoriņš, scenogrāfe - Agne Goiževska, kostīmu māksliniece - Valentīna Romanovska. Kristīnes un Edgara lomās iejutīsies Aurēlija Anužīte un Mārcis Maņjakovs. Šoriņš uzskata, ka "mīlestība māca mums piedot, paciest, saprast, žēlot un vienaldzīgi nepaiet garām. Degt mīlestības ugunīs ir pārbaudījums katram. Ne visi to iztur. Tik mānīgi viegli ir dzīvot tikai sev. Un te tad arī ir tas mūžīgais mīlestības jautājums katram no mums - vai spēsi atteikties no sevis otra labā? Vai spēsi būt līdzatkarīgs otra cilvēka liktenī?! Nē, ne jau palikt par kāda cita piedevu, bet ar savu spēku papildināt viņu. Iet līdz galam un kopā. Pat ja otrs cilvēks atkal tevi pieviļ. Jā, tas ir bīstami. Tu vari sadegt. Un tevis vairs nebūs. Bet mīlestība būs sevi piepildījusi." Horsta madāmas lomā būs Māra Zemdega vai Helga Dancberga, Vešerienes lomā Rasma Garne vai Līga Liepiņa, Akmentiņa lomā Ainars Ančevskis, Frišvagara lomā Jānis Skanis, Aldera lomā Egīls Melbārdis, Sutkas lomā Uldis Norenbergs, Klengas lomā Juris Lejaskalns, Vīskreļa lomā Juris Lisners, Pavāra lomā Juris Rudzītis un Barona lomā Voldemārs Šoriņš. 14.oktobrī notiks izrādes ģenerālmēģinājums ar publiku, bet abonementu īpašnieki izrādi varēs noskatīties 23.oktobrī plkst.18.30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu