Rīgā būs Miķeļdienas ābolu tirgus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atzīmējot tradicionālos rudens ražas svētkus Miķeļdienu, Rīgā notiks gan ābolu tirgus Rātslaukumā, gan tirgošanās ar dažādām citām precēm visā Vecrīgā.

Gadatirgus "Miķeļdienu gaidot" Doma laukumā un citur Vecrīgā notiks jau astoto gadu. Divas dienas pirms Miķeļdienas 27. septembrī tirgus sāksies Doma laukumā, tajā uzstāsies aktieris Uldis Vazdiks, deju ansamblis "Daiļrade", tautas deju ansambļi "Ačkups", "Bitīte", "Dzintariņš", "Gatve", "Liesma" un pūtēju orķestris "Rīga". Pie Kaķu mājas un Pulvertorņa koncertēs Banku augstskolas koris "Monēta", ansamblis "Putnu balle", folkloras kopa "Rija". Arī šogad gadatirgū būs Umurkumurs. Savukārt Ķirbju konkursā būs vairākas nominācijas - lielākais, smagākais, skaistākais, interesantākais ķirbis. Apbalvos arī tos tirgus dalībniekus, kuri no ķirbjiem būs pagatavojuši garšīgus un veselīgus ēdienus. Ābolu tirgū varēs nobaudīt ievārījumu, sulas, tējas, vīnu un vēl citus no āboliem gatavotus gardumus. Koncertprogrammā piedalīsies Rīgas Skolēnu pils ansambļi, deju kolektīvs "Miķelis", ar īpašu muzikālu priekšnesumu tirdziniekus izklaidēs Nacionālā teātra dziedošo aktieru ansamblis "Drāma" un aktieris Normunds Laizāns. Dažādus ābolu pīrāgus visu acu priekšā ceps un piedāvās nogaršot sabiedrībā pazīstami pavāri. Savukārt 28. septembrī Nordeķu parkā būs "Miķeļa pīlādžu balle", kurā piedalīsies kultūras centra "Iļģuciems" kolektīvi, deju kolektīvi "Mēnestiņš" un grupa "Mākoņi". Miķeļdiena jeb ražas svētki ir 29. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu