Pirmie Mūsdienu horeogrāfijas nodaļas beidzēji rādīs savus diplomdarbus. (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dailes teātrī no ceturtdienas nedēļu būs skatāmas Latvijas Kultūras akadēmijas Mūsdienu dejas un horeogrāfijas nodaļas pirmo beidzēju diplomdarbu izrādes.

Latvijas Mūsdienu dejas centrā informēja, ka kopumā katru vakaru būs skatāmi triju studentu darbi, kuros jaunie dejotāji izmantojuši pašu izvēlētu mūziku, pieaicinājuši dejotājus, jaunos aktierus. Katrs darbs ir aptuveni pusstundu garš. Mūsdienu dejas un horeogrāfijas nodaļa izveidota 1999.gada rudenī ar horeogrāfes, dejotājas un pasniedzējas Olgas Žitluhinas iniciatīvu. Četru studiju gadu laikā studenti ir apguvuši deju, kā arī akadēmiskos priekšmetus Latvijas un vairāku ārvalstu pasniedzēju vadībā. Žitluhina sarunā ar BNS atzina, ka jauniešu darbi ir ļoti dažādi, mūzika ir atšķirīga, tāpēc būtu grūti tos raksturot vienā teikumā, "tur jau jāstāsta par katru atsevišķi, jo katram ir viencēliena izrāde", sacīja horeogrāfe. Savus diplomdarbus izrādīs Ramona Galkina, Iveta Spārberga, Agnese Vanaga, Guntis Spridzāns, Liene Bērziņa, Kristīne Borodina, Sabīne Dimante, Jūlija Nabokiha, Anna Soboļeva, Kristers Matuševičs, Inga Raudinga, Kristīne Šukstule, Jūlija Kobceva, Santa Grīnfelde un Linda Konivāla. Kopumā šajā gadā studijas beigs 17 jaunieši, no kuriem divi savus diplomdarbus jau izrādījuši. Jaunus studentus šajā programmā plānots uzņemt arī šajā gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu