Konferencē diskutēs par kinopolitiku Latvijā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Kinematogrāfistu savienība (LKS) 26.aprīlī plkst.9.30 kinoteātrī "Rīga" rīko analītisku konferenci "Kinopolitika Latvijā. Filmu mākslas situācija un nākotne".

Kā informēja LKS, konferences mērķis ir apkopot viedokļus par Latvijas filmu mākslu, iezīmēt tās nākotni, kā arī panākt līdzekļu palielinājumu, valdībai lemjot par grozījumiem likumā par valsts budžetu 2003.gadam. Tā kā šībrīža kino situācija Latvijā nav atkarīga vairs tikai un vienīgi no pašiem kinematogrāfistiem, konferencē paust savu viedokli par Latvijas filmu mākslu aicināti gan valdības pārstāvji, gan sabiedrībā pazīstamas personas un žurnālisti. "Mēs vēlamies panākt publicitāti un veidot pozitīvu attieksmi pret Latvijas filmu mākslas nozari un tās nozīmību ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā kontekstā," teikts LKS aicinājumā uz konferenci. Līdzās kino veidotājiem konferencē piedalīties un uzstāties piekritusi kultūras ministre Ingūna Rībena, Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Jaunups, Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra (LNKC) direktors Bruno Aščuks, žurnālisti Normunds Naumanis un Jānis Domburs, kā arī politoloģe Ilze Ostrovska. Konferences otrajā daļā paredzams Latvijas kinosituācijas izvērtējums, LNKC rīkoto 2003.gada projektu konkursu rezultātu analīze, informācija, dažādi viedokļi debatēs. Pēc konferences plkst.14.30 kinoteātrī "Rīga" notiks tikšanās ar konferences dalībnieku, ilggadējo Dānijas filmu institūta producēšanas daļas vadītāju, Eiropas Savienības programmas "Media Plus" pārstāvi Sorenu Stevnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu