Latvijā notiek 1.starptautiskais monoizrāžu festivāls "Zvaigzne".

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, Valmierā, Lielvārdē un Liepājā līdz 17.aprīlim norisinās 1.starptautiskais monoizrāžu festivāls "Zvaigzne", informēja projekta vadītāja Dzintra Klētniece.

Festivāla mērķis ir veicināt Latvijas teātra mākslas atpazīstamību starptautiskā mērogā. Pirmā latviešu monoizrāde notiks pirmdien, un tā būs Patrika Ziskina izrāde "Kontrabass" Ģirta Lukevica izpildījumā. Tāpat Rīgā šajā dienā būs iespējams redzēt norvēģieti Juni Dāru (Juni Dahr) ar izrādi "Ibsena sievietes", lietuvieti Biruti Marcinkeviču ar izrādi "Mīļākais", kā arī ukrainieti Gaļinu Stefanovu ar Jurija Ščerbaha izrādi "Siena". Šajā pašā dienā ar savu izrādi Liepājā viesosies Šneidere. 15.aprīlī Rīgā paredzēta izrāde "Kontrabass", bet šoreiz Igora Karas no Moldovas izpildījumā, izrāde "Kukulis - aktiera stāsti", kā arī "Divpadsmit skati ar Hamletu", kas pirms tam izrādītas Valmierā un Lielvārdē. Latviešu izrāžu skatē šajā dienā izrādi "Džuljeta un..." spēlēs Anita Kvāla. Nākamajā dienā iecerēta Vasilija Šukšina izrāde "Līdz trešajiem gaiļiem" Oļega Belova no Krievijas izpildījumā un vācieša Alvaro Solara izrāde "Johans Padans atklāj Ameriku" ("Johan Padan entdeckt Amerika"), kā arī Karīnas Tatārinovas "Skrūves pagrieziens". Festivāla pēdējā dienā varēs noskatīties Ukrainas pārstāvja Viktora Koševenko sniegumu izrādē "Koncertmeistars", kā arī Indras Rogas spēli izrādē "Amoks". Pagaidām vēl nav zināms, kad festivāla apmeklētāji varēs noskatīties Andra Makovska sniegumu izrādē "Nakts uz mežu sliekšņa" un Ērika Vilsona spēli Rūdolfa Blaumaņa darbā "Nezāle". Savu dalību festivālā saspringtās politiskās situācijas pasaulē dēļ atteicis vācietis Herberts Kaluza, kurš bija plānojis Latvijā izrādīt "Baložu mājas stāstus" ("Die Geschichten meines Taubenschlags"). Festivālu rīko Latvijas Aktieru asociācija, tā vizuālo tēlu veidos mākslinieks Ilmārs Blumbergs. Lai festivāla interesentiem maksimāli nodrošinātu informācijas pieejamību, asociācijas telpās no 2.aprīļa darbosies arī festivāla informācijas centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu