Top opera par čehu hokejistu triumfu 1998.gada olimpiskajās spēlēs.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čehijas Nacionālais teātris šobrīd iestudē jaunu operu, kas, pēc autoru ieceres, iemūžinās šīs valsts hokeja izlases triumfu 1998.gada olimpisko spēļu turnīrā.

Augstākā līmeņa Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigžņu Dominika Hašeka un Jaromira Jāgra pārstāvētā Čehijas izlase 1998.gadā izcīnīja negaidītu uzvaru olimpiskajā turnīrā, finālspēlē uzveicot Krievijas valstsvienību. Čehijas Nacionālā teātra operas projektu vadītājs Jirži Nekvasils norādīja, ka jau ir sākusies jaunās operas sagatavošana, tā savu pirmizrādi varētu piedzīvot 2004.gada 8.aprīlī. "Tā ir modernās Čehijas leģenda, un operu satura pamatā bieži vien ir kāda leģenda," sacīja Nekvasils. "Mēs zinām, ka izraudzītais motīvs ir neparasts, taču interesanti to pārvērst muzikālos motīvos," Čehijas izlases triumfu Nagano olimpiskajās spēlēs Prāgas vecpilsētas skvērā svinēja vairāk nekā 100 tūkstoši līdzjutēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu