Alise Tīfentāle “Rīgas siltums”.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā latviešu rakstniece Alise Tīfentāle līdz šim izdevusi stāstu krājumu “Hotel Rīga” un romānu “Galvenā balva – ceļojums divatā” un guvusi kritiķu atzinību. Apgāds “Atēna” izdevis viņas jauno romānu “Rīgas siltums”.

“Ja jūs vēlaties zināt, par ko ir šī grāmata, ieskatieties saturā – varat būt droši, par visu, kas tajā solīts, un par vēl daudz ko vairāk. Sieviešu māksla, dīdžeji un geji, vakariņas ar maniaku un laime, kas izraisa sirds slimības… Alise Tīfentāle, pašpārliecināta jauna dāma, zina, ko runā, – ikdienā viņa savu talantu lieto, lai sacerētu reklāmas prestižā aģentūrā, raksta par mākslu elitārā žurnālā un apgrozās sabiedrībā. Bet savā otrajā romānā Tīfentāle atļaujas būt neangažēta, viņa izsakās tieši un dzēlīgi. Katram, kas pazīstams ar Rīgas 21. gadsimta sākuma bohēmu, nav grūti uzminēt, kam mērķētas ironijas bultas un veltīti emociju izvirdumi. Viss ir līdzīgs filmu un seriālu un krāsainu žurnālu pasaulei, bet tomēr atšķirīgs – tuvāks, smieklīgāks, neaizsargātāks. Kaut kur netālu, visiem zināmās kafejnīcās un gleznu galerijās rosās romāna prototipi, kāds vienmēr runā par seksu, cits bravūrīgi smejas vai žēli pinkšķ. Viss ir noticis tepat un tikko, un drīz būs vēl trakāk – lasiet par to jau šodien!” /Vilnis Vējš/ “Alise Tīfentāle sirsnīgi un sarkastiski raksta par Rīgas mākslas pasaules smalki nesmalko aprindu pārstāvju ceļojumiem pa sev nolemto mākslas un dzīves apburto loku. Vai arī jums šķiet, ka tekstā pieminētās personas tikai nejaušas sakritības dēļ atgādina dažu labu sabiedrībā pazīstamu cilvēku?” /Kārlis Vērdiņš/

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu