Nacionālais teātris atklāj sezonu .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālais teātris šovakar VEF kultūras pilī jauno sezonu sāk ar Žurkas Kornēlijas un viņas drauga Circeņa kārtējiem piedzīvojumiem.

Kā informēja teātrī, šoreiz izrādē, kurā piedalās arī ansambļi "Greizais ratiņš" un "Kukū", tiks jokots galvenokārt par pašu aktieru likstām, pārceļoties uz pagaidu mītni VEF kultūras pilī. Netrūks arī dzēlīgu joku par politiķiem un prominencēm, būs parodijas un dziesmas no citām teātra izrādēm. Pirmā "nopietnā" pirmizrāde būs Roberta Bolta "Vivat, Regina, vivat!", kas stāstīs par divām kronētām sievietēm Anglijas tronī. Izrādi veido režisors Mihails Kublinskis. Mariju Stjuarti un karalieni Elizabeti izrādē spēlēs viena aktrise - Lāsma Kugrēna vai Indra Roga. Šo pirmizrādi redzēsim oktobra beigās uz Operas Jaunās zāles skatuves. Decembrī uz VEF kultūras pils skatuves pirmizrādi piedzīvos Ežēna Labiša vodeviļa "Itālijas salmu cepurīte" Edmunda Freiberga iestudējumā. Dziesmu tekstus sacer Māra Zālīte, mūziku raksta Jānis Lūsēns. Neizpaliks arī tradicionālais Ziemassvētku koncerts, kuru arī veidos Freibergs. Koncertā tiks iesaistīti arī VEF kultūras pils dziedātāji un dejotāji. Jaunajā gadā Jānis Kaijaks un komponists Arnis Mednis dāvās jaunu muzikālu uzvedumu bērniem pēc Astridas Lindgrēnes darba "Superdetektīvs Blumkvists". Ceturtais sezonas jauniestudējums būs Aleksandra Ostrovska "Ienesīga vieta", ko iestudēs kādreizējais Rīgas Krievu drāmas teātra galvenais režisors Arkādijs Kacs. Dailes teātra Mazajā zālē, teātrī "Kabata" un, iespējams, vēl kādās citās telpās tiks iestudētas vairākas izrādes nelielam dalībnieku un skatītāju skaitam. Viesrežisors Pēteris Krilovs iestudēs jaunās dramaturģes Ingas Ābeles lugu "Dzelzszāle". Indra Roga, kura mācās režiju Sanktpēterburgā, gatavojas iestudēt Aleksandra Obrazcova lugu "Faina un Ļiļa", kuras prototips ir krievu aktrise Faina Raņevska. Nacionālajā teātrī šajā izrādē spēlēs Velta Līne. Mihails Kublinskis Dailes Mazajā zālē iestudēs Marka Kēbelija lugu "Brīva istaba", kurā redzēsim Alfrēdu Jaunušānu, Helgu Dancbergu un Karīnu Tatarinovu. Oļģerts Kroders veidos muzikālu izrādi "Šovakar: Lola Blau" ar Tatarinovu titullomā. Voldemārs Šoriņš gatavojas iestudēt Rūdolfa Blaumaņa drāmu "Ugunī", kuras pirmizrāde ieplānota sezonas otrajā pusē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu