Galerijā "Noass" būs dejotājas Vijas Vētras darbu izstāde .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 22. līdz 28.jūlijam galerijā "Noass" būs aplūkojama Vijas Vētras darbu izstāde "Vizuālās spēles", informēja galerijā.

Vētra plašāk pazīstama kā indiešu deju izpildītāja, taču līdztekus arī zīmē un glezno. Sākotnēji tā bijusi tikai izklaide, bet pēdējos gados zīmēšana ieņem arvien lielāku vietu mākslinieces ikdienā. Iesākumā tika gleznots ar ķīniešu otu un ūdenskrāsām uz rīsa papīra, bet nu jau apmēram piecus gadus ar flomasteriem un akrila krāsām top zīmējumi uz dažādu priekšmetu un pārtikas iesaiņojumā materiāla kreisās puses. Kastītes izklājums parasti nosaka darba formu. Visbiežāk tiek zīmēti visdažādākie dabas gariņi un eņģeli, kas svētī un simbolizē iekšējo ziedēšanu. Vētra veido arī mandalas. Budistu tradicionālās rituālās mākslas aplis tiek veidots no ziediem. Ziedu mandalas tapšanu veido saskaņotu nejaušību ķēde, jo ziediem vīstot nemitīgi mainās to krāsa, smarža un forma. Vētras darbu izstāde "Vizuālās spēles" peldošajā galerijā "Noass", AB dambī, tiks atklāta 22.jūlijā plkst.18.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu