Liepājā pilsētas svētku ietvaros būs Nepareizā diena .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājā, kur līdz pat 14.jūlijam ar dažādiem pasākumiem svin pilsētas svētkus "Tavā un manējā Liepājā", piektdien būs Nepareizā diena.

Svētku režisori uzsvēruši, ka šajā dienā katru gaida kāds pārsteigums, tā salikta no daudzveidīgām notikumu "kripatām". Karostā atklās 7. starptautiskos ziedu svētkus. "Pablo bruģī" būs īpaša - cirka vide, kur katrs varēs iemēģināt roku dažādās "nepareizībās" - norīt zobenu, pamētāt degošas pagales utt. Pilsētā uzstāsies atraktīva ielu muzikantu grupa "Aupres de ma Blonde", cirka meistari un mīmi no Francijas. Vakarā Sv. Trīsvienības baznīcā "Ļoti vasarīgā koncertā" spēlēs ērģelnieks Lotars Džeriņš un vijolnieks Dzintars Beitāns. Programmā - mūzika no Antonio Vivaldi līdz Vanesai Mejai. Tāpat piektdien īstos apgriezienus uzņems autorallijs "Kurzeme". "Siemens" sponsorēto ātrumposmu varēs vērot arī pilsētā, Kūrmājas prospektā. Vakarā notiks vienīgais svētku nedēļas pasākums koncertestrādē "Pūt vējiņi" - starptautiskais rokmūzikas koncerts. Uzstāsies krievu rokgrupa "Agata Kristi", pārsteigumus gaidām no dāņu grupām "Blunder" un "Chain of Fools". Koncertā piedalīsies arī Vjačeslavs Mitrohins un Liepājas grupa "Arkaim". Savukārt sestdien, Vēju dienā, Karostas parkā notiks floristikas demonstrējumi, bet pilsētas ielas un parkus pieskandinās 5. starptautiskā tautas deju festivāla "Sudmaliņas" dalībnieki. Festivāls ir iekļauts CIOFF (Starptautiskā folkloras festivālu un tradicionālo māklsu padome) kalendārā, tāpēc par tā norisi uzzina dejotmīļi visā pasaulē un izsaka vēlēšanos piedalīties. Paredzams, ka Liepājā ieradīsies vairāk nekā 1200 dejotāju no 12 valstīm. Plkst.16 Rožu laukumā notiks pirmais festivāla koncerts. Dejotājus nomainīs rallija automašīnas, kurām finišs Rožu laukumā paredzēts plkst.17. Svētku kulminācija vakarā būs autorallija noslēgums un svētku lielkoncerts stadiona "Daugava" rezerves laukumā ar grupas "Smokie" uzstāšanos. Svētdien Karostā turpināsies Ziedu svētki. Šajā dienā no Rīgas un citiem Latvijas novadiem uz festivālu "Sudmaliņas" ieradīsies vēl 30 tautisko deju kolektīvi. Viņi koncertēs pilsētas parkos, laukumos, pie lielveikaliem. Vakarā no Jūrmalas parka cauri pilsētai uz Ledus halli dosies svētku dalībnieku gājiens. Ledus hallē notiks festivāla "Sudmaliņas" krāšņais noslēguma koncerts, kur būs iespēja redzēt un dzirdēt 12 valstu dejas un mūziku. Tālākie svētku dalībnieki mērojuši ceļu pat no Āfrikas valsts Togo. Svētku laikā katru dienu Amatnieku namā savu prasmi demonstrēs pinēji, rotkaļi, ādas apstrādes meistari, tekstilmozaīku veidotāji, audējas. Turpat uz vietas būs iespējams iegādāties suvenīrus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu