"Smokie" priecēs liepājniekus pilsētas svētkos.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepāja pilsētas svētki notiks no 6. jūlija līdz 14. jūlijam. Šajās dienās pilsētā risināsies vairāk nekā 20 atpūtas, izklaides un sporta pasākumi dažādām gaumēm - sākot no Jūras svētkiem ar maestro Raimonda Paula piedalīšanos un beidzot ar svētku kulmināciju - leģendārās britu rokgrupas "Smokie" uzstāšanos.

Svētku moto ir "Uzziedi tavā un manējā Liepājā". Daudzkrāsainajam svētku ziedam, kurš svētku dienās tiks uzstādīts Rožu laukumā, katru dienu uzplauks pa ziedlapiņai. Katrai dienai piešķirta sava nozīme un krāsa, tāpēc liepājnieki un pilsētas viesi tiek aicināti svētku dienās palīdzēt pilsētai "uzziedēt", tērpjoties atbilstoši dienas krāsai. Jūras dienā, 6. jūlijā, vēlams tērpies zilā, Mākslas dienā, 7. jūlijā, - zaļā. Pirmdienā, kā jau pirmdienā, - bez krāsas, Bērnu dienā, 9. jūlijā, - oranžā, Kāzu dienā, 10. jūlijā, - baltā, Nākotnes dienā, 11. jūlijā, - violetā, Nepareizajā dienā, 12. jūlijā, - sarkanā, Vēju dienā, 13. jūlijā, - sudrabainā, savukārt Saules dienā, 14. jūlijā, - dzeltenā. Finansiālu atbalstu svētku rīkošanā snieguši gan pilsētas uzņēmēji, gan dažādu valstu vēstniecības un fondi. Pasākumu koordināciju veic domes kultūras nodaļa. Liela daļa svētku pasākumu būs bez maksas. Biļetes vajadzēs iegādāties vienīgi uz Jūras svētku vakara koncertu, starptautisko rokmūzikas koncertu koncertestrādē "Pūt vējiņi", autoralliju "Kurzeme" un "Smokie" koncertu, starptautiskā tautisko deju festivāla "Sudmaliņas" noslēguma koncertu, Ziedu svētkiem. Servisa un tūrisma firmas svētku dienās gatavojas uzņemt šovasar lielāko pilsētas viesu skaitu. Viņiem tiks piedāvāta ne tikai izklaide, bet arī atpūta un serviss. Pirmo reizi arī paši liepājnieki sadarbībā ar Lejaskurzemes tūrisma un informācijas centru ir gatavi izmitināt pilsētas viesus, piedāvājot gultas vietas, līdzīgi kā tas notiek Palangā un Nidā. Rallijs "Kurzeme 2002" norisināsies no 11. līdz 13. jūlijam, un pēdējās dienas vakarā notiks sacensību uzvarētāju apbalvošana un noslēguma koncerts, kurā bez jau pieminētajiem "Smokie" piedalīsies arī Eirovīzijas 2001. gada balvas ieguvēji Tanels Padars ar grupu "Speed Free", Liepājas grupa "Tumsa" un "Mitrokhin''s Master Band". Rallijs "Kurzeme 2002" ir viens no Eiropas čempionāta posmiem, un tajā šobrīd savu līdzdalību ir apstiprinājušas 50 ekipāžas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Vācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu