Marija Naumova uzvar Eirovīzijas dziesmu konkursā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Marija Naumova izcīnijusi uzvaru 47. Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "I Wanna". Šo sasniegumu augsti ir novērtējusi mūsu Valsts prezidente, kura jau iepriekš bijusi pārliecināta, ka Naumova uzvarēs. Savukārt pati Naumova atzina: "Katra veiksme ir jānopelna, un mēs to esam nopelnījuši ar savu darbu." Svētdienas vakarā plkst. 19.15 Doma laukumā notiks Marijas Naumovas svinīgā sagaidīšana. Latvijas valdība par uzvaru Naumovai piešķirs prēmiju. Par tās apjomu jau pirmdien paredzēts lemt Kultūras ministrijā.

Māksliniece kopumā ieguva 176 punktus, apsteidzot mūsu sīvāko konkurenti Maltas pārstāvi Iru Losko, kura ieguva 164 punktus. Būtiski, ka Marija Naumova izcīnījusi iespēju nākamo Eirovīzijas konkursu rīkot Latvijai. Un šis fakts jau paguvis radīt diskusiju par to, kur šo konkursu Latvijā varētu organizēt. Rīgas mērs Gundars Bojārs klatienē apsveica dziedātāju Mariju Naumovu. Pēc viņa teiktā, mērs ir pārliecināts, ka Rīgas pašvaldība kopīgi ar valdību spēs nodrošināt Eiropas konkursa rīkošanu nākamgad Latvijā "ne sliktāk kā Igaunijā, bet varbūt pat labāk". Savukārt Valsts prezidentes apsveikumu Naumovai nodos kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, kurš arī konkursu vēroja klātienē. Trešo vietu ieņem Igaunija, kuru pārstāvēja zviedru dziedātāja Sālene. Par viņas izpildīto dziesmu "Runaway" tika saņemti 111 punkti. Piecas valstis - Spānija, Igaunija, Izraēla, Vācija un Lietuva - par Naumovas izpildījumu balsojumā atdeva maksimāli iespējamo punktu skaitu - 12 punktus. Latvija Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalās trešo gadu. Pirmajā dalības gadā Latvijas pārstāvji - grupa "Prāta vētra" ieguva 3.vietu, savukārt pērn mūziķis Arnis Mednis ierindojās 19.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu