"Star Wars" zaudē cīņā ar Spider-Man" . (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džordža Lukasa kosmiskās sāgas "Star Wars" ("Zvaigžņu kari") jaunākā epizode "Attack of the Clones" nepārspēja filmas "Spider-Man" pirms divām nedēļām sasniegto kases ieņēmumu rekordu ASV.

"Star Wars: Episode II - Attack of the Clones" sāka demonstrēt pagājušo ceturtdien, un līdz svētdienai tā nopelnīja 116,3 miljonus dolāru (74,2 miljoni latu). Taču "Spider-Man" uz ekrāniem nonāca piektdien (3.maijā) un līdz svētdienai (5.maijam) bija nopelnījusi 114,8 miljonus dolāru, rekordīsā laikā pārsniedzot 100 miljonu dolāru robežu. Iepriekšējā "Star Wars" filma - 1999.gada "Episode I: "The Phantom Menace" - savas debijas dienā nopelnīja 30,1 miljonu dolāru, bet nākamajās trijās dienās - 86,2 miljonus dolāru, kļūstot par visu laiku trešo ienesīgāko filmu triju dienu periodā ASV, atpaliekot tikai no "Spider-Man" un "Harry Potter". "Attack of the Clones" demonstrē tikai uz 6000 ekrāniem - par 1500 mazāk nekā "Spider-Man", jo Lukass pieprasīja filmu demonstrēt tikai tajos kinoteātros, kuros ir digitālās skaņas sistēmas. Filmas pirmizrādē ASV kinoteātri visā valstī bija pilni un fani stāvēja garās rindās pēc biļetēm. Daudzi izlēma ceturtdien neierasties darbā vai skolā, lai noskatītos šo filmu. Pērn kāds aprēķins liecina, ka tikai ASV vien ap 2,6 miljoni cilvēku neieradīsies darbā filmas dēļ, nacionālajai ekonomikai izmaksājot 319 miljonus dolāru (204 miljoni latu) zaudētās algās. Par spīti daudzu kritiķu paustajām kritiskajām piezīmēm par aktieriem, režiju un filmas dialogiem, lielākā daļa skatītāju pēc filmas noskatīšanās sacīja, ka filma bija ļoti izklaidējoša un piepildīja visas viņu cerības. Daudzi skatītāji atzina, ka šī filma ir daudz labāka par iepriekšējo "The Phantom Menace", kuru kritizēja kā pārāk bērnišķīgu. "Attack of the Clones" darbība notiek 10 gadus pēc "The Phantom Menace". Arī Džordžs Lukass šogad atzina, ka pirmā sāgas sērija "The Phantom Menace" skatītājiem sagādājusi vilšanos, taču uzsvēra, ka nākamā epizode "Attack Of The Clones" būs labāka. Viņa kompānijas "Lucasfilm" mārketinga paziņojumā nesen atzīts, ka "pēdējā filma nepiepildīja cerības". Tomēr pasaulē šī filma nopelnīja gandrīz vienu miljardu dolāru (639 miljoni latu), kļūstot par visu laiku ceturto ienesīgāko filmu. Pirmo "Star Wars" filmu "Episode IV - New Hope" režisors Džordžs Lukass uzņēmis 1977.gadā. Vēl uzņemtas "Episode V - The Empire Strikes Back" (1980), "Episode VI - Return of the Jedi" (1983), "Episode I - The Phantom Menace" (1999) un nu arī "Episode II - Attack of the Clones" (2002).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu