Tuvojas kārtējais festivāls "Mode. Māksla. Mūzika" .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau sestais Baltijas valstu festivāls "Mode. Māksla. Mūzika" šogad ar dažādu mākslinieku piedalīšanos un atraktīvām akcijām notiks "Sapņu fabrikā" 18.maijā, ceturtdien žurnālistiem stāstīja pasākuma organizētāji.

"Sapņu fabrikā" šogad spēlēs ļoti populāra Krievijas grupa "Leningrad", kuras radītās skaņas kritiķi vērtējuši kā "nebeidzami jautru mūziku, pozitīvu enerģiju, kas nevienu neatstāj vienaldzīgu, karnevālisku priekšnesumu un pārliecību, ka viss būs kārtībā". Krievijas lielākie preses izdevumi šo 18 mūziķu kolektīvu atzinuši par gada grupu, bet interneta portāls "Rambler" publicējis lietotāju vispieprasītāko pērnā gada topu, kurā dominē "Leningrad". Spēlēs arī viens no pasaulē šobrīd zināmākajiem dīdžejiem Ibrahims Alfa (Lielbritānija), kurš savā divu stundu garajā programmā piedāvās Lielbritānijas austrumu piekrastes naktsklubu mūziku. Dīdžejs pārstāv leģendāro mūzikas ierakstu kompāniju "Mosquito", kurā izdoti vieni no interesantākajiem "techno" ierakstiem. Savukārt Latvijā populārās krievu grupas "Mumijtroll" līderis Iļja Lagutenko organizējis dāņu grupas "Swan Lee" (Dānija) ierašanos Latvijā. Apmeklējot šīs grupas koncertu Kopenhāgenā, Lagutenko iepatikās šī mūzika, tādēļ viņš nolēma aicināt mūziķus uz Latviju. Iespējams, arī pats Lagutenko piedalīsies kopējā koncertā. "Sapņu fabrikas" apmeklētājiem būs iespēja novērtēt zviedru mūziķa Sintijas Sterna sniegumu, kā arī grupas "Easy Listening" mūziku "lounge" vai "chill out" stilā un igauņu mākslinieces, modeles un dīdžejes Ms.Saaramet sniegumu. Šogad pasākumā piedalīsies ļoti jauni topošie mākslinieki - Latvijas Mākslas akadēmijas 1.kursa studenti, bet modes skatē piedalīsies mākslinieki, kuru sniegumu mākslinieks Gints Bude vērtē - ""Sapņu fabrikā" ienāks nākotne, jo reālu pielietojumu viņu darbam varēs redzēt pēc gadiem pieciem - desmit. Tie ir nākotnes sapņi."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu