Nacionālās bibliotēkas celtniecības projektu var pieņemt maijā .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) likumprojekta Saeimas apakškomisijas vadītājs Pēteris Apinis pieļauj, ka jau maijā Saeimā galīgajā lasījumā pieņems bibliotēkas celtniecības projektu.

Apinis pastāstīja, ka apakškomisija trešdien atbalstīja priekšlikumus, kas paredz projekta realizāciju uzticēt Valsts nekustamo īpašumu aģentūrai, un citus nosacījumus. Deputātu grupa, kas iesniedza šos priekšlikumus, ir valdošās koalīcijas lielāko partiju pārstāvji - no apvienības "Latvijas ceļš" Guntis Dambergs un Ivars Godmanis, no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Dainis Stalts un Juris Vidiņš, bet no Tautas partijas -Andris Šķēle un Helēna Demakova. Apinis norādīja, ka "apakškomisija pārliecinoši atbalstīja iesniegtos priekšlikumus, taču prognozēja, ka par tiem vēl būs plaša diskusija". Priekšlikumus pēc divām nedēļām izskatīs Saiemas Budžeta un finansu komisija. Tajos norādīts, ka līdzekļi LNB projekta īstenošanas sākšanai jāpiešķir jau šogad un galvenie finansējuma avoti ir ieņēmumi no "Latvijas kuģniecības" privatizācijas un trešā mobilo sakaru operatora licences pārdošanas. Jau vēstīts, ka LNB jaunās ēkas celtniecības nepieciešamība un finansēšanas avoti izraisījuši sabiedrībā plašas diskusijas. Jauno ēku paredzēts celt Pārdaugavā, Daugavas krastā, un tā simboliski atainos Gaismas pili. Iecerēts, ka līdz ar LNB jauno ēku visas Latvijas bibliotēkas apvienos vienotā informatizācijas tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu