Pie Latvijas Nacionālās operas diriģenta pults debitē Gints Glinka .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Mocarta operas "Dons Žuans" izrādē pie Latvijas Nacionālās operas (LNO) diriģenta pults debitēs Gints Glinka, informēja LNO preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Galvenās lomas operas priekšnesumā dziedās Juris Ādamsons, Krišjānis Norvelis, Romāns Poļisadovs, Irina Samoilova, Viesturs Jansons, Dita Kalniņa, Evita Zālīte un Kārlis Seržants. 26 gadus vecais Dānijas Karaliskās mūzikas akadēmijas absolvents Glinka 9.februārī debitēja pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults. 29.maijā ir gaidāma debija ar Kopenhāgenas Filharmonijas orķestri Tivoli koncertzālē, kur tiks atskaņots Pētera Vaska Čellokoncerts (solists Dāvids Gerings) un Pētera Čaikovska 5.simfonija. Diriģents ir sadarbojies ar Odenses simfonisko orķestri un Dānijas radio koncertorķestri, kā Dānijas Karaliskās operas un Operas akadēmijas projektu iestudējis Mocarta operu "Dons Žuans" Valsts akadēmiskajā zālē Kopenhāgenā. 2001.gadā saņēmis Dānijas diriģentu savienības balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu