Tapusi dāvana skolu absolventiem.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai skolas beigšanas gads paliktu ne vien mīļā, bet arī paliekošā atmiņā, tapis projekts, kas iemūžinās attiecīgā gada svarīgākos notikumus, aktuālākās personības un vispārējo atmosfēru.

Annas Žīgures un fonda "Vēlava" sastādītā, apgāda "Jumava" izdotā "Latvijas grāmata" pirmo reizi nāks klajā 2002. gada. maijā. Tā piedāvā visa iepriekšējā gada un šī gada sākuma jaunumu hroniku, kā arī lietišķus, interesantus un aktuālus rakstus par pasaules politiku, notikumiem mūsu valstī, tautsaimniecībā, kultūrā un sportā. Bez tam apskatīta vēsture, zinātne un izglītība, veselība un vide. Grāmatas autori (Jānis Peniķis, Sandijs Semjonovs, Knuts Skujenieks, Ojārs Kalniņš, Atis Lejiņš, Roalds Dobrovenskis, Uldis Osis, Inese Voika, Andris Buiķis, Vitauts Ļūdēns, Rita Grāvere, Aija Melluma, Lolita Neimane, Toms Grēviņš, Ieva Zole, Artūrs Vaiders un daudzi citi) pārstāv dažādas paaudzes, un dažādi viņi raugās uz lietām un parādībām. Autoru kolektīvu vieno profesionālisms, kā arī pārliecība un prasme skatīties uz Latviju gaišām acīm. Turpmāk "Latvijas grāmata" iznāks katru pavasari un sniegs pārskatu par iepriekšējo 12 mēnešu notikumiem. Arī nodaļu iedalījums tiks turpināts. Apgāds "Jumava" aicina dāvināt šo interesanto un arī noderīgo grāmatu skolas absolventiem, jo "Latvijas grāmata" ir paliekoša grāmata ikvienam, lai pēc daudziem gadiem, to pāršķirstot un sasaistot to ar savu dzīvi, atcerētos, kas notika Latvijā un pasaulē viņiem tik nozīmīgajā un izšķirīgajā gadā. ""Latvijas grāmata" piedāvā lasītājiem praktisku informāciju, kuru sniedz cilvēki, kas ne tikai domā, bet arī dara. Manuprāt, lielākais mantojums, ko varam atstāt nākamajām paaudzēm, ir mūsu pieredze. To var pieņemt vai apstrīdēt, papildināt vai attīstīt, bet to nedrīkst ignorēt, jo tā ir neatņemama sastāvdaļa no tās pasaules, kurā nākamajai paaudzei būs jādzīvo un jāstrādā. Domāju, ka katrs lasītājs no šīs grāmatas iegūs ko vērtīgu un sev noderīgu," uzskata Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu