Augustā notiks animācijas filmas "Neparastie rīdzinieki" pirmizrāde .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Animācijas filmas "Neparastie rīdzinieki" pirmizrāde notiks 19.augustā Rīgas 800 gadu jubilejas svinību "Nākotnes dienas" ietvaros Doma laukumā, otrdien projekta prezentācijā stāstīja animācijas filmas režisore Roze Stiebra.

Animācijas filmas projekta iecere bija izveidot paliekošu mākslas darbu, kas varētu iepriecināt bērnus arī vēl ilgi pēc Rīgas jubilejas svinībām, parādīt Rīgu kā pasakainu, noslēpumiem pilnu pilsētu. Rīga ir pasakaina, noslēpumiem pilna, dažādu fantastisku būtņu apdzīvota pilsēta, kurā līdzās cilvēkiem mājo arī citas ļoti neparastas radības - režisores Stiebras, scenārija autores Ilzes Skrastiņas un galvenā mākslinieka Jura Petraškeviča radītā savdabīgā zīmēto tēlu kompānija. "Filmas varoņi mīl Rīgu un ar patiesu prieku aizvedīs mūs sev līdzi ceļojumā no torņu smailēm līdz pat pilsētas saknēm, liekot paskatīties uz iedvesmas pilsētu Rīgu no neierasta redzes leņķa un uzdot sev jautājumu - ko Rīgai dzimšanas dienā varu uzdāvināt es?" stāstīja projekta prezentācijas organizatori. Animācijas filmā uzgleznotais Rīgas fons parādīts īpatnēji - no pagātnes saknēm dziļos pagrabos līdz Daugavas viļņiem un rīta saules apmirdzētajiem torņiem debesīs. Galveno varoņu balsis filmā ierunāja Latvijas teātru aktieri Dita Lūriņa, Mārtiņš Egliens, Karīna Tatārinova un citi. Mūziku filmai sacerēja komponists Valts Pūce, bet viņa dziesmas ar Pētera Brūvera vārdiem dzied Dace Pūce un Niks Matvejevs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu