Streiks Holivudā beidzies ar aktieru uzvaru.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sešus mēnešus ilgais aktieru streiks, kura galvenā prasība bija izlīdzināt aktieru atalgojumu par piedalīšanos reklāmās, beidzies ar streikotāju prasību apmierināšanu.

Reklāmdevēji piekrituši saglabāt ētera televīzijās esošo sistēmu, kura paredz aktierim atlīdzību par katru reklāmas rullīša ar viņa piedalīšanos demonstrēšanas reizi, kā arī piemērot šo principu kabeļtelevīzijās un internetā publicēto reklāmu dalībniekiem. Vairāk nekā pusgadu ilgušais streiks nodarīja kinoindustrijai gandrīz 150 miljonu dolāru lielus zaudējumus. Kamēr Džordžs Klūnijs, Sūzena Sarandone, Toms Henkss, Kevins Speisijs un citas slavenības atbalstīja streikotājus, aktrise Elizabete Hērlija kļuva par streiklauzi, piedaloties "Estee Lauder" reklāmas klipā. Hērliju gaida Kinoaktieru ģildes disciplinārās komisijas sēde, kurā, iespējams, viņu varētu pat izslēgt no ģildes biedru rindām. Pagājušonedēļ streikojošie aktieri piketēja pie zāles, kurā notika jaunākās filmas ar Elizabetes Hērlijas piedalīšanos - “Bedazzled” pirmizrāde. Izslēgšanas gadījumā Hērlijai būs ļoti grūti atrast darbu Holivudā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu