Festivāls “Mode. Māksla. Mūzika” notiks sestdien .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektais Latvijas un Baltijas valstu festivāls “Mode. Māksla. Mūzika” notiks 14.oktobrī. Festivāla nosaukums pilnībā attaisnos tā saturu – pasākumā aizraujošus momentus radīs gan modes, gan mākslas, gan mūzikas cienītāji.

“Mode. Māksla. Mūzika” šogad notiks firmas “Xcelsior” izstāžu zāles telpās un pagalmā Rīgā, Lāčplēša ielā 99. Festivālu atklās 14.oktobrī plkst.14.00, kad sāks darbu izstāde, vēlāk paredzēta konkursa “Zelta adata” modes skate, savu meistarību rādīs arī frizieri, bet ap 21.30 sāksies galā modes šovs un “Zelta adatas” laureātu apbalvošana. Līdzās modes demonstrējumiem līdz pat rīta gaismai uzstāsies dīdžeji, videodīdžeji un grupas. Modi festivālā pārstāvēs ne viens vien Latvijā pazīstams mākslinieks – Žanete Auziņa, Anita Bogustova, Roberts Krauze, Beta, Ilze Vītoliņa, Gints Bude ir tikai daži no viņiem. Konkursā “Zelta adata”, kura žūrijā aicināti Regīna Razuma, Bruno Birmanis, Večella Varslavāne, Dzintra Oplucāne, Vladimirs Buhiņņiks (Krievija) un citi, piedalīsies gandrīz 30 jaunie modes dizaineri no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Māksla pasākumā būs baudāma visdažādākajās formās – instalācijās (G.Gabrāns, M.Fišers u.c.), videoinstalācijās, skulptūrās (Ivars Heinrihsons, Raits Pargs (Igaunija)), fotogrāfijās (Mārtiņš Grauds, Pēters Laurits (Igaunija) u.c.), gleznās, grafikās un darbos uz zīda. Festivāla muzikālā daļa būs pazīstamu pašmāju dīdžeju (Toma V., AG&Raita, Monstra), kā arī Krievijas, Igaunijas un Nīderlandes viesu pārziņā. Pasākumā piedalīsies arī vairāki videodīdžeji un grupas. “Dzīvajā” festivālā uzstāsies grupas “Fact” (Latvija, “hip-hop”), “Nozh Dlja Frau Muller” (Krievija, “cosmic-hop”), “Vopli Vidopliasova” (Ukraina, “cabare-rock”, “folk-punk”), “Op:l Bastards” (Somija, “electro-rock-disco-dub-funk”), “Matika” (Nīderlande, “techno”, “tekno”). Biļetes iepriekšpārdošanā maksās Ls 3 un tās varēs iegādāties veikalos “Narvessen”, “M-Daile”, universālveikalā “Centrs”, veikalā “Bass”, salonā “J.I.L.” un citur. Pasākuma vietā 14.oktobrī biļetes maksās vismaz Ls 5. Tiks izplatīti arī flaijeri. Ar tiem biļetes pie ieejas varēs nopirkt par latu lētāk. Festivālu “Mode. Māksla. Mūzika” rīko modes dizaina centrs “Komtese” sadarbībā ar “Casablanca Entertainment” un “Dubas 2000”. Rīkotāji ziņo, ka viņu mērķis ir vienotība starp cilvēkiem no dažādiem sociāliem slāņiem, vecuma grupām un nacionalitātēm. Viņi vēlas pievērst plašāku sabiedrības uzmanību netradicionāliem mākslas projektiem industriālā vidē un cer, ka mākslinieku profesionalitāte un jauna pieeja atspoguļos reālo Latvijas un Baltijas valstu pozīciju pasaules modes mākslas apritē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu