Purvīša balvas nominantus paziņos nākamā gada janvārī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Māra Lāce
Māra Lāce Foto: Toms Norde

Astoņi nominanti, kas pretendēs uz sesto Purvīša balvu, tiks paziņoti nākamā gada janvārī, preses pārstāvjiem šodien sacīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce.

Purvīša balva tiek pasniegta reizi divos gados, un līdz šim, tās nominantu paziņošana norisinājās otrā gada noslēgumā. Pēc Lāces teiktā, šāda kārtība nesniedza pietiekami daudz laika, lai atskatītos uz aizvadīto gadu Latvijas mākslā, līdz ar ko pieņemts lēmums nominantus paziņot nākamā gada sākumā.

Tāpat veiktas izmaiņas balvas izstādes un svinīgās pasniegšanas ceremonijas norisē. Izstāde LNMM telpās tiks atklāta nākamā gada 22. martā un būs aplūkojama līdz 9. jūnijam.

Savukārt svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies 12. aprīlī.

Līdz ar šīm izmaiņām tiks izveidots skatītāju balsojums, kā rezultāts tiks noskaidrots balvas pasniegšanas ceremonijā. "Izmaiņas dod iespēju skatītājiem sekot līdzi balvas norisei. Kad nosauks balvu ieguvušo darbu, viņi jau būs redzējuši, kas tas ir, un varēs iesaistīties diskusijā par rezultātu," norādīja Lāce.

Savu dalību balvas norisē apstiprinājusi starptautiskā žūrija - 11. aprīlī Rīgā ieradīsies Berlines muzeju apvienības direktors Udo Kitelmans, izdevuma "The Art Newpaper Russia" galvenā redaktore Milēna Orlova, mākslas kolekcionāre Galila Barzilai-Olandē (Beļģija), galerijas "Galerie Krinzinger" vadītāja un īpašniece Ursula Krincingere (Vīne) un latviešu izcelsmes Austrālijas mākslinieks Imants Tillers (Kūma). Tāpat balvas žūrijā darbosies Lāce un balvas patrons, SIA "Alfor" valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns.

Foto: Toms Norde

Astoņi nominanti tiks paziņoti nākamā gada janvārī, nevis decembrī, kā tas bijis iepriekš.

Kā ziņots, pašlaik kandidatūrai uz Purvīša balvas nomināciju izvirzīti Ieva Epnere, Jānis Avotiņš, Guntars Sietiņš, Pauls Liepa, Evelīna Vida, Andrē Vida, Helēna Heinrihsone, Rasa un Raitis Šmiti, Atis Jākobsons, Anna Ķirse, Romāns Korovins, Kristaps Ancāns, Dainis Pundurs, Kristaps Epners, Anda Lāce un tekstu grupa "Orbīta".

Purvīša balva dibināta 2008. gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par video darbu "Solitude". Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011. gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi "Varbūt". Trešo Purvīša balvu 2013. gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi "Zemes darbi", ceturtā Purvīša balva 2015. gadā tika pasniegta Miķelim Fišeram par personālizstādi "Netaisnība", bet piekto Purvīša balvu 2017. gada februārī saņēma Krišs un Anna Salmaņi kopā Kristapu Pētersonu par darbu "Dziesma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu