Baha kamermūzikas festivāls sola krāšņu muzikālu programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Amandīne Beijēre
Amandīne Beijēre Foto: publicitātes

No 13. novembra līdz 4. decembrim notiks 18. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, kura galvenie akcenti šogad ir franču baroks un to valstu mūzika, kas svin pastāvēšanas simtgadi. 

Festivāla vadītāja Aina Kalnciema uz Rīgu aicinājusi kamermūziķus un baroka orķestrus no Somijas, Lietuvas, Polijas, Austrijas un Francijas, lai piecos koncertos piedāvātu iedvesmojošas interpretācijas labi zināmiem skaņdarbiem, kā arī jaunatklājumus no mazāk pazīstamu komponistu daiļrades. 

13. novembrī ar koncertu Mazajā ģildē festivālu atklās Eiropas Savienības Baroka orķestris (EUBO), kurā apvienojušies mākslinieki no visas Eiropas Savienības, lai iegūtu muzicēšanas pieredzi pasaules izcilāko baroka mūzikas speciālistu vadībā. EUBO mājvieta ir Antverpene, kur orķestris darbojas kā baroka izpildītājmākslas ekselences centrs. 2018.gadā EUBO ir devies vērienīgā koncertturnejā, kuras ietvaros uzstāsies arī Rīgā. Viesdiriģentes un izcilās baroka vijolnieces Amandīnes Beijēres (Amandine Beyer, Francija) vadībā orķestris klausītājiem piedāvās koncertprogrammu “franču gaumē” ar franču baroka komponistu opusiem.

Atzīmējot Lietuvas 100. gadu jubileju, 25. novembra koncertā Mazajā ģildē Baha festivāls iepazīstinās klausītājus ar starptautisku mākslinieciskās sadarbības projektu, piedaloties ansambļiem „Canto Fiorito” (Lietuva) un „Musica Antiqua Salzburg” (Austrija) brazīliešu diriģenta Rodrigo Kalveiras (Rodrigo Calveyra) vadībā. Koncertā tiks atskaņoti skaņdarbi no Hanzas savienības vēsturiskā reģiona komponistu daiļrades – baroka mūziku no Anglijas, Beļģijas, Nīderlandes, Vācijas, Zviedrijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas. 

Arī šogad Baha festivāls dos vārdu jaunajiem, daudzsološajiem mūziķiem – 30. novembrī koncertā, kas notiks Mākslas muzejā „Rīgas birža”, uzstāsies Anna Katrīna Paukšēna (čells), Serafina Jafē (Serafina Jaffé, arfa), Antons Gračkovs (akordeons). 

Sveicot Poliju 100 gadu jubilejā, 2. decembrī Mākslas muzejā „Rīgas birža” būs iespēja dzirdēt divus jaunus un talantīgus poļu izpildītājus – flautisti Aņu Karpoviču (Ania Karpowicz) un pianistu Mareku Brahu (Marek Bracha), kurš Rīgā ieradīsies ar savu instrumentu - āmuriņu klavierēm. Programmā iekļauta klasicisma un romantisma laika mūzika, kuru pārstāvēs F. Šopēna, kā arī  K. F. E. Baha un F. Šūberta skaņdarbi.

Baha festivāla noslēguma koncerts, kas izskanēs 4. decembrī Mazajā ģildē, tematiski atgriezīsies pie franču baroka mūzikas, ko filigrāni izpildīs Somijas baroka orķestris (FiBO) un soprāns Mirjama Arbūza (Myriam Arbouz, Francija). FiBO ir viens no ietekmīgākajiem baroka mūzikas interpretiem Ziemeļvalstīs, savukārt, M. Arbūza ir jauna un daudzpusīga māksliniece, kas ir ļoti pieprasīta uz starptautiskajām skatuvēm savas siltās, vijīgās un liriski bagātās balss dēļ.  

Foto: publicitātes

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu