Natālija Tumševica nomaina aktīvu sabiedrisko dzīvi pret lauku darbiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pirmdien, 24. septembrī, TV3 ceļu pie skatītājiem sāka jauns aizraujošs realitātes šovs “Pilsētnieces pret lauciniecēm”. Šovs aicinās pārliecinātas pilsētnieces un rūdītas laucinieces uz trijām dienām apmainīties dzīvēm, lai noskaidrotu, kur ikdiena saldāka – pilsētā vai laukos. Savus spēkus lauku darbos pirmajā raidījumā izmēģināja dziedātāja, Rīgas balles patronese Natālija Tumševica-Ērgle un provinces dāma Zane Zembaha, kuras pārziņā ir 80 govis.

"Celties 5:30, lai izslauktu govis un kazu? Sapratu, ka viegli nebūs. Tāpat negaidīju, ka pēc slaukšanas nāksies aiz mājlopiem tīrīt kūtsmēslus. Taču kopumā uzdevumi bija interesanti – man ir paveicies, jo mīlu visas dzīvās radības," atklāj Natālija. 

Viņa turpina: "Visgrūtākais bija vakcinēšana: govis mani nepazina, biju viņām svešs cilvēks, tāpēc potēšanu pavadīja abpusējs stress. Otrajā un trešajā dienā bija jau krietni vieglāk. Jāatceras, malkas skaldīšana bez prasmēm var beigties ar traumām. Taču, tā kā es nodarbojos ar sportu un esmu diezgan izturīga, viss izdevās."

Savukārt lauciniece Zane saprata, ka dzīve laukos viņas būtībai ir daudz piemērotāka nekā pilsētnieces pienākumi, ko veic dziedātāja. “Es nekad nespētu dzīvot ieslodzīta pilsētas mūros. Gribas atpakaļ pie mana mīluļa zirga un citiem lopiņiem. Varbūt kādam darbs, ko daru katru dienu, liksies smags, bet tā ir mana dzīve,” atzina šova dalībniece.

Šova producente Sandija Miezīte skaidro, ka šovs veidots ar mērķi lauzt sabiedrībā pastāvošos stereotipus par pilsētu un lauku iedzīvotājiem, kā arī parādīt, ka ne visi gatavi mainīt dabu pret pilsētas panorāmu.

Producente uzsver, ka pirmā raidījuma dalībnieces Natālija un Zane pierādījušas, cik paralēlas un atšķirīgas pasaules ir pilsēta un lauki, taču piebilst - tas nenozīmē, ka kāda no tām būtu labāka par otru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu