Šelegovskis: Sākot jau ar pirmo dienu, viss bija grandiozi

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

​26. septembrī kinoteātrī "Splendid palace" pirmizrādi piedzīvoja pašmāju romantiskā komēdija "Homo Novus". TVNET pirms lielā notikuma izdevās pārmīt dažus vārdus ar galvenās lomas atveidotāju, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Igoru Šelegovski, kuram dalība šajā kinolentē bijis jauns un liels izaicinājums viņa karjerā.

Kā tu nonāci pie galvenās lomas filmā “Homo Novus”?

Kaut kā mēs ar Annu [spēlfilmas scenāriste un režisore ir Anna Viduleja – red. piez.] satikāmies. Galvenā varoņa meklēšana bija ļoti ilga, tika atlasīti vairāki kandidāti. Viņai bija ļoti svarīgi, kā saprotos ar pārējiem aktieriem, un kaut kā, es negribu teikt nejauši, bet viss nostrādāja.

Šī ir tava debija kino, turklāt tādā, kas iznāk simtgadē un piesaistījusi visas Latvijas uzmanību. Tevi redzēs, vērtēs un kritizēs tūkstošiem cilvēku. Vai tev nav bail?

Ir. Ļoti. Es pirmizrādes datumu zināju jau pirms kāda pusgada, tikai šodien, kad ģērbos, lai uz turieni dotos, bišķi “čurāju biksēs”.

Klau, tu filmā atveido mākslinieku Juri Upenāju. Vai tu reālajā dzīvē māki gleznot?

Gleznot – nē. Man it kā roka klausa, zīmēt daudzmaz varu, bet gleznošana... tas bija kaut kas jauns.

Kā tev filmēšanos izdevās savienot ar visu pārējo tavā dzīvē un darbu Latvijas Nacionālajā teātrī?

Tolaik es laikam vēl biju students pēdējā kursā. Man liekas, ka nemaz nebija daudzas nesaprašanās. Kaut kā visu ļoti labi varēja sarunāt, jo abas puses bija gatavas sadarboties, komunicēt.

Pastāsti man un TVNET lasītājiem, kāpēc mums vajadzētu pamest mūsu iesildītos dīvānus un doties uz kino, lai redzētu “Homo Novus”?

Šī filma ir ļoti gaiša, grandioza. Tas, cik daudz tur līdzekļi ieguldīti, cik daudz cilvēku ir strādājuši, cik daudz profesionāļu un talantīgu cilvēku tur piedalījušies... tā dēļ vien jau ir vērts redzēt.

Cik ilgs laiks bija nepieciešams, lai uzfilmētu “Homo Novus”?

Annai ideja par to bija jau pirms gadiem sešiem, astoņiem.

Šī bija tava pirmā lielā pieredze kā kino aktierim. Kas tev vislabāk patika filmēšanas procesā?

Sākot jau ar pirmo dienu, viss bija grandiozi un augstā līmenī. Bet tādi atsevišķi, man nozīmīgi brīži bija, kad izdevās izdarīt kaut ko, ko līdz šim nebiju varējis izdarīt kameras priekšā un aktieriski.

Kā jau ziņots, filmas scenārija autore un režisore ir Anna Viduleja, operators ir Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks - Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Lielbritānija), producenti - Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis. Filmas aktieru komanda ir tās lepnums, kodolu veido Jaunā Rīgas teātra aktieri, bet bagātīgajā tēlu saimē skatītāji ieraudzīs gan Nacionālā, gan Dailes, gan Valmieras un Liepājas teātra kolēģus.

Kinolentē redzami arī aktieri Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi.

“Homo Novus” filmējušies arī tādi sabiedrība pazīstami cilvēki kā Kaspars Kambala, Intars Busulis, Andrejs Žagars un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu