Judzis: Nevaram bļaut, ka viss ir slikti, ja nespējam aiziet līdz vēlēšanu iecirknim

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

​13. Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 6. oktobrī, 954 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 121 vēlēšanu iecirknī 45 valstīs. Tā kā 12. Saeimas vēlēšanās balsoja tikai 58,85 procenti balsstiesīgo pilsoņu, TVNET ir aptaujājis sabiedrībā labi pazīstamus cilvēkus, lai noskaidrotu, kāpēc viņiem ir svarīgi balsot un kāpēc arī citiem vajadzētu saņemties un doties uz vēlēšanu iecirkņiem. Starp vēlētājiem šogad būs arī grupu „Dzelzs vilks” un „Ryga” mūziķis Mārcis Judzis.

“Protams, es došos uz vēlēšanām. Uzskatu, ka tas ir katra sevis cienoša Latvijas pilsoņa pienākums. Mēs nevaram bļaut, ka viss ir slikti, ja nespējam aiziet līdz vēlēšanu iecirknim. Protams, ikdienā sekoju līdzi aktuālajam politikā. Jāteic godīgi, ka esmu nedaudz jau to pārēdies, bet atlikušas vēl pāris dienas, un politikas deva manā dzīvē atgriezīsies atpakaļ uz ierastajiem 3%. Vienmēr esmu sekojis līdzi notikumiem Latvijas politikā, jo es taču šeit dzīvoju. Man ir svarīgi, kas vada šo valsti, kādā virzienā mēs dodamies un kāda būs mūsu bērnu nākotne.

Uzskatu, ka jebkurš Latvijas pilsonis ir līdzatbildīgs visā notiekošajā un to apliecina ar izsvērtu balsojumu.

Ja man būtu tāda iespēja, tad es izskatītu Latvijas nodokļu politiku. Neapšaubāmi, tā ir soma, kas mūsu pleciem un mugurkaulam ir par smagu. Mēs taču redzam, kas notiek ar restorānu biznesiem. Patiesībā viņi nevar eksistēt. Tas nav normāli! Vai esat redzējuši kādu valsti, kur nav restorānu? Pie mums tā var gadīties, ja 100% visi godīgi strādā. Virkne mazo uzņēmumu ir uz bankrota robežas. Patiesība ir tāda, ka tie ir uzņēmīgi cilvēki, kas valstij ir jāsargā, jo šie uzņēmēji ir tie, kas baro ierēdņus.

Mūsu valstī ir nepareiza prakse - apmeklēt uzņēmumu, atrast nepilnības un uzlikt sodu.

Anglijā, kad notiek uzņēmuma pārbaude un tiek konstatētas nepilnības, varas iestāde palīdz ar konsultācijām uzņēmējam, lai tās novērstu. Mums uz visiem laikiem ir jāatceras, ka SODS nav peļņa, un diemžēl Latvijā to nesaprot līdz galam. Latvijas nākotne ir veiksmīgi lieli un mazi uzņēmumi, kuriem šeit ir radīti labi apstākļi, infrastruktūra un samērīgs nodokļu slogs. Šie nav sapņi, to var realizēt. Cerēsim, ka pēc šīm vēlēšanām viss sāks uzlaboties, jo citādi viegli nebūs. Laimi jums visiem!” tā Judzis.

Kā zināms, tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir visiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu. 

Saeimas vēlēšanās vēlētāji drīkst balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs, bet par dalību vēlēšanās vēlētājam pasē izdara īpašu atzīmi – spiedogu.

Savukārt vēlētājiem, kuru rīcībā ir tikai personas apliecība, bet nav derīgas pases, no 2018. gada 25. septembra līdz 2018. gada 6. oktobrim jāizņem vēlētāja apliecība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu