Vita Baļčunaite jau divreiz atteikusies no "iešanas politikā"

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai aicinātu Latvijas balsstiesīgos 6. oktobrī doties vēlēt 13. Saeimu, TVNET ir uzrunājis vairākas Latvijā labi pazīstamas personas, kuras arī sestdien dosies uz vēlēšanu iecirkņiem. Izvēlēties savus kandidātus deputātu krēsliem Saeimā ies arī dziedātāja, aktrise un fitnesa trenere Vita Baļčunaite, jo uzskata, ka tas ir mūsu visu interesēs.

"Nosacīti un, cerams, arī tieši mēs katrs atsevišķi ar savu piemēru un visi kopā sadarbojoties veidojam valsti, izsakot savu viedokli un izvirzot, mūsuprāt, valdības pirmajās rindās tos cilvēkus, kuri rīkosies visu Latvijas iedzīvotāju interesēs, rūpējoties par valsts kopējo un katra pilsoņa labklājību, nevis vienas dienas vai gada, bet ilgstoša - vismaz desmit gadu, simt gadu laika perioda ietvaros. Ar uzsvaru uz visu Latvijas iedzīvotāju interesēm, nevis dažu mūsu valsts iedzīvotāju vajadzībām, pārējo daļu jeb vairumu atstājot novārtā," pastāstīja Vita.

Viņa ikdienā ļoti izvērtē, kuriem informācijas avotiem pievērst uzmanību un kurām ziņām uzticēties, taču pati iesaistīties nevēlas: "Divas reizes esmu atteikusies no piedāvājumiem pievienoties politiskajiem sarakstiem. Nelienu tur, kur lieliski apzinos, ka nav attiecīgu zināšanu, lai varētu ietekmēt, uzlabot vai vismaz harmonizēt procesus. Mākslā improvizācija un paļaušanās uz intuīciju lieliski noder, bet politikā, kur ir noteikta lietu vadības struktūra, ar gribu vien nepietiek. Ir vajadzīga attiecīga politoloģijas, tiesvedību vai vadībzinības izglītība, lai būtu zināšanas, kā, vadoties pēc noteiktiem kanoniem, sakārtot politiskās norises.

Protams, skatīties no malas un runāt vienmēr ir vienkārši, un tomēr, ja prasāt manu viedokli jeb skatu no malas un man ir jāatbild, tad, manuprāt, ir skaidrs, ka ir jāsakārto nevis esošā sistēma, bet jārada jauna, citādi - valsts būvē jaunus vilcienus, bet sliedes ir tās pašas vecās, sen jau izļurkātas un piestāj stacijās, kuras sen vairs neeksistē vai ir mainījušas adreses.

BET, pirms mēs kritizējam citus, dažkārt der sākt ar savu piemēru. Cienīt citus, sevi, vidi ap sevi, māti Zemi kopumā, darīt savus ikdienas darbus godīgi attiecībā uz visiem iesaistītajiem," TVNET savu viedokli pauž Baļčunaite.

Kā ziņots, sākot ar trešdienu, 3., 4. un 5. oktobrī 58 vēlēšanu iecirkņos Latvijā dažas stundas dienā būs iespēja nodot balsi glabāšanā. Šo iespēju aicināti izmantot vēlētāji, kuri izceļo uz ārvalstīm īsi pirms vēlēšanām vai kuriem darba dēļ nebūs iespēju nobalsot kādā no vēlēšanu iecirkņiem vēlēšanu dienā.

Vēlēšanu iecirkņos Latvijā līdz 6. oktobrim iespējams pieteikt arī balsošanu atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot iecirknī.

13. Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 6. oktobrī, 954 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 121 vēlēšanu iecirknī 45 valstīs. Vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no plkst. 7 līdz plkst. 20 pēc vietējā laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu