Marta Grigale: Uz savas ādas izjūtu to, cik niecīgs ir valsts atbalsts ģimenēm

13. Saeimas vēlēšanas
Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. Saeimas vēlēšanas notiks sestdien 954 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 121 vēlēšanu iecirknī 45 valstīs. Starp vēlētājiem šogad atkal būs mūziķe un Pieci.lv ētera personība Marta Grigale, kura uzskata, ka balsot jādodas obligāti - citu variantu nemaz nav.

"Uzskatu to par pienākumu, ne izvēli. Arī studiju laikā, kad dzīvoju Londonā, devos balsot, kaut arī rindā pie vēstniecības bija jāpavada trīs stundas. "Nav laika", "man tajā dienā citi plāni" utt., manuprāt, nav attaisnojums - šis ir pietiekoši svarīgi, lai pārvarētu šķēršļus un neērtības.

Cenšos sekot līdzi Latvijas politiskajām aktualitātēm, jo man ir svarīgi, kas notiek valstī, kurā dzīvoju es un mana ģimene.

Tā kā strādāju sabiedriskajā medijā - Pieci.lv, ikdienā runāju ar gana lielu auditoriju, un man ir svarīgi būt vispusīgi informētai par notiekošo.

Grūti izvēlēties tikai vienu problēmu, ko būtu nepieciešams atrisināt, jo ir tik daudz sasāpējušu jautājumu gan izglītības, gan veselības aprūpes, gan citās nozarēs, bet, tā kā man pašai ir divus gadus vecs bērns, es uz savas ādas izjūtu to, cik niecīgs ir valsts atbalsts ģimenēm. Jā, nesen ir notikuši nelieli uzlabojumi, lai atbalstītu ģimenes ar diviem un vairāk bērniem, bet ir svarīgi saprast, ka tik daudzi jau netiek galā ar viena bērna radīto finansiālo slogu, tāpēc par nākamajiem nemaz neuzdrošinās domāt. Diemžēl, kamēr tas nemainīsies, uz straujāku demogrāfisko attīstību cerēt būtu visai naivi," uzskata Grigale.

Kā zināms, tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir visiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu. 

Saeimas vēlēšanās vēlētāji drīkst balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs, bet par dalību vēlēšanās vēlētājam pasē izdara īpašu atzīmi – spiedogu.

Savukārt vēlētājiem, kuru rīcībā ir tikai personas apliecība, bet nav derīgas pases, no 2018. gada 25. septembra līdz 2018. gada 6. oktobrim jāizņem vēlētāja apliecība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu