Revitalizēs Dailes teātra ēku un tā zaļo teritoriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Čīka

Patlaban notiek projektēšana Dailes teātra ēkas energoefektivitātes palielināšanai, ieplānots, ka 2019.gada nogalē sāksies būvniecība, informē VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

VNĪ šim projektam, kura ietvaros tiks siltinātas ārsienas, mainītas ārdurvis, logi, vārti, jumts, pārbūvēta apkures sistēma, kā arī pilnveidots apgaismojums gan uz skatuves, gan ēkā kopumā, ir piesaistījusi ES struktūrfondu finansējumu. Kopējais projekta budžets ir 1,714 miljoni eiro.

“Tādējādi komfortablāk un patīkamāk jutīsies gan Dailes teātrī strādājošie aktieri un darbinieki, gan arī izrāžu apmeklētāji, savukārt pats teātris maksās mazāk par komunālajiem pakalpojumiem un ietaupītos līdzekļus varēs novirzīt citām vajadzībām,”

stāsta Neimanis.

Vienlaikus VNĪ valdes priekšsēdētājs atzīst, ka projektam energoefektivitātes uzlabošanai piesaistītie 1,7 miljoni eiro ir paredzēti tikai ēkas energoefektivitātes uzlabošanai, valsts budžetā brīvu līdzekļu nav, līdz ar to vēl ir jāmeklē labākais risinājums apkārtējās teritorijas sakārtošanai.

Foto: VAS “Valsts nekustamie īpašumi”

“Atbilstoši Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes lēmumam teātra priekšpagalmā ir jāsaglabā lielās plātnes. Pilnībā tās būs iespējams nomainīt tikai pēc ēkas energoefektivitātes projekta pabeigšanas. Savukārt pagaidu risinājumi ir dārgi un mazefektīvi.

Priekšpagalma noklāšana ar bruģi izmaksātu vairāk nekā 115 tūkstošus eiro, kas pēc diviem gadiem būtu jāmaina pret plāksnēm. Tā būtu dzīvas naudas ierakšana zemē!” skaidro Neimanis.

Tādēļ šis risinājums izmantots netiks, bet VNĪ cer, ka visas teātrim piegulošās teritorijas, tostarp Rīgas Domes īpašumā esošās teritorijas un zaļā skvēra labiekārtošanu varēs risināt kompleksi, sadarbojoties ar Rīgas pašvaldību.

VNĪ ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Rīgas Domes Satiksmes departamentu un Kultūras ministriju bijušā Vieglās rūpniecības tehnikuma revitalizācijas projektā Aristīda Briāna ielā, kur top telpas Latvijas Mākslas akadēmijas un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas vajadzībām.

“Līdzīgi redzam sadarbību Dailes teātra apkārtējās teritorijas sakārtošanā, pēc kuras ilgojas visa sabiedrība. Esam gatavi atbalstīt to ar darbiem un ceram, ka arī Rīgas Dome novirzīs līdzekļus no pilsētas revitalizācijas budžeta šīs vietas sakopšanā!”

uzver VNĪ valdes priekšsēdētājs.

VNĪ pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumi 1,8 milj. m2 platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumi vairāk nekā 10 milj. m2 platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ strādā 530 darbinieki. Kopējā aktīvu vērtība 2016.gadā bija 357,81 milj. eiro, apgrozījums 2016.gadā – 49,98 milj. eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu