Karīna Račko: Helovīns man nešķiet Latvijas vēsturiskajām tradīcijām atbilstošs (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Zobārste un erotisko romānu rakstniece Karīna Račko, kuras grāmatas “Saplēstās mežģīnes” un “Debesis pelnos” Latvijā guvušas ievērojamus panākumus, sarunā ar TVNET atklāja: kaut arī savu stāstu varoņiem izvēlas ārzemnieciskus vārdus, svešzemju svētku svinēšana noteikti nav priekš viņas – arī šajā Helovīnā jeb Visu svēto dienas priekšvakarā  nebūs ne ballītes, ne traku tērpu.

“Helovīnu svinējusi esmu tikai vienreiz – studiju gados tematiskajā ballītē ar draugiem. Toreiz biju tumsas pavēlniece ar gariem, sarkaniem matiem un dūmakainu acu grimu. Lai arī šādi pasākumi attiecīgā dzīves posmā mēdz būt jautri,

kopumā Helovīns man nešķiet saistošs un Latvijas vēsturiskajām tradīcijām atbilstošs.

Arī audzinot meitu, ģimenē neesam ieviesuši paradumu īpaši atzīmēt šo dienu. Protams, ja pie durvīm piezvana kāds Helovīna kostīmā pārģērbies bērns, prom neraidām, bet uzcienājam ar saldumiem. Šogad 31. oktobra vakarā man paredzēta uzstāšanās Starptautiskā Foruma Konsorcija pasākumā, bet citādi tā būs pilnīgi parasta diena,” tā Račko.

Kā zināms, drīzumā nāks klajā rakstnieces trešā grāmata, kurai dots nosaukums “Samaitātā”.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu