Rešetins: "Šobrīd jau gandrīz esmu izlēmis, ka varētu likt punktu kā aktieris"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dailes teātra akieris Intars Rešetins pēc teātra pirmās jaunās sezonas sanāksmes.
Dailes teātra akieris Intars Rešetins pēc teātra pirmās jaunās sezonas sanāksmes. Foto: Ieva Lūka/LETA

Dailes teātra aktieris, režisors un 360TV raidījuma "Sapnis par Eiropu" vadītājs Intars Rešetins intervijā izdevumam "Ieva" atklāja: lai arī viņa dzīve joprojām riņķo par un ap teātri, viņam ir nopietnas pārdomas par savu kā aktiera nākotni.

Rešetins, kurš Dailes teātrī ir kopš 1999./2000. gada sezonas, atzīst, ka vienīgā loma, kas šobrīd viņam spēj sagādāt gandarījumu, ir Jaunā Rīgas teātra izrādē "Cerību ezers".

"Tā kā pats esmu režijā, tad citi režisori vairs mani vai nu negrib, vai nespēj redzēt kā aktieri un neko nepiedāvā," pārdomās dalās Rešetins.

Viņš turpina: "Biju aizgājis pie Dailes teātra direktora Andra Vītola un teicu viņam: "Ja es teātrim neesmu vajadzīgs, laid mani vaļā!" Jo man šķiet: ja es te kā aktieris tikai aizņemu vietu, varētu nākt kāds cits, kas degtu un cīnītos. (..) Turklāt Dailes teātrī ir tik milzīga konkurence un lomu tikai tik, cik ir. Ja vēl ņem vērā aktieru rakstura īpašības... Es jau neesmu nekāda lastočka vai ābolmaize."

Par nākotnes plāniem Intars runā izvairīgi, vien norāda, ka vēlētos kļūt par Dailes teātra štata režisoru un to, ka viņu turpmāk, visticamāk, vairs neredzēsim uz teātra skatuves: "Šobrīd jau gandrīz esmu izlēmis, ka varētu likt punktu kā aktieris."

Kā režisors Dailes teātrī debitējis ar izrādi "Nakts vēl nav galā" (2014). Iestudējis arī tādas izrādes kā "Ja tevis vairs nebūtu" (2015) un "Mūsējās" (2017).

Paralēli darbam teātrī Intaru var redzēt arī televīzijas ekrānos, vadot raidījumu "Sapnis par Eiropu", kurā viņš dodas lūkot, kā dažādās Eiropas valstīs dzīvo populāri un veiksmīgi latvieši. 

Intars ir precējies ar fitnesa treneri Zandu, un abi audzina divas meitiņas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu