"RIBOCA1" pasākumus apmeklējuši vairāk nekā 55 000 cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Visitor watches Lithuanian artist Indre Serpytyte art work 'Pedestal' in the Residence of Kristaps Morbergs in Riga, Latvia, 14 June 2018. The Riga International Biennial of Contemporary Art (RIBOCA) is an international biennial with a European focus and a strong regional profile. This year's RIBOCA slogan is Everything's forever until from more.  EPA/TOMS KALNINS
Visitor watches Lithuanian artist Indre Serpytyte art work 'Pedestal' in the Residence of Kristaps Morbergs in Riga, Latvia, 14 June 2018. The Riga International Biennial of Contemporary Art (RIBOCA) is an international biennial with a European focus and a strong regional profile. This year's RIBOCA slogan is Everything's forever until from more. EPA/TOMS KALNINS Foto: TOMS KALNINS/EPA

Pirmās Rīgas starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles ("RIBOCA1") pasākumus laikā no 2. jūnija līdz 28. oktobrim apmeklējuši vairāk nekā 55 000 cilvēku, informēja biennāles rīkotāju pārstāve Inese Dābola.

Biennāles laikā apmeklētājiem bija iespēja iepazīt 104 mākslinieku, tai skaitā desmit mākslinieku kolektīvu, darbus. Izstādes vadošās kuratores Katerinas Gregos un biennāles dibinātājas, komisāres Agnijas Mirgorodskas vadībā tika eksponēts 141 mākslas darbs, tostarp arī desmit liela mēroga mākslas instalācijas Rīgas pilsētvidē.

Līdzās Baltijas valstu māksliniekiem biennālē bija sastopami arī tādi pasaules vadošie mākslinieki kā Trevors Paglens (ASV), Maikls Lendijs (Lielbritānija), Sisela Tolosa (Norvēģija) un Ēriks Kessels (Nīderlande). Latviju pirmajā Rīgas biennālē pārstāvēja Andrejs Strokins, Andris Eglītis, Ēriks Apaļais, Kristaps Epners, Ieva Epnere, Ieva Balode, Katrīna Neiburga, mākslinieku grupa "Orbīta", Paulis Liepa, Vladimirs Svetlovs un Diāna Tamane. Pirmās biennāles tēma bija "Viss bija mūžīgs, līdz pārstāja tāds būt".

Biennāles laikā tika piedāvāti arī dažādi veidi, kā iepazīt tās saturu - jau pirms biennāles atkāšanas gada sākumā interesentiem tika piedāvāti izzinoši un izglītojoši pasākumi. Biennāles publisko pasākumu programmas kuratores bija apvienība "Kolektīvs" (Zane Zajančkauska un Ilze Kalnbērziņa-Prā), kas, sadarbojoties ar vietējām kultūras institūcijām, piedāvāja laikmetīgās mākslas saturu vairākās valodās. Šajā programmā bija iekļautas vairākas lekcijas, koncerti, performances un darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, simpoziji un diskusijas profesionāļiem, kā arī meistarklases studentiem un ekskursijas senioriem.

""RIBOCA" ir jaunpienācējs pasaules mākslas notikumu piesātinātajā kalendārā, un gūt pirmajā norises gadā kritiķu, mākslas profesionāļu un vietējās publikas atsaucību ir nenoliedzami patīkami, pagodinoši un vienlaikus arī atbildīgi. Tas ir bijis neticams un cītīgs mūsu komandas un kuratora darbs, kas vēsturiski un tradicionāli jau ierasto un zināmo mākslas tirgu, biennāļu un festivālu izlasēs, ir ļāvis vairākkārt parādīties arī "RIBOCA" vārdam," pauda biennāles dibinātāja Mirgorodska, piebilstot, ka jau šobrīd sākts darbs pie nākamā gada biennāles programmas.

Kā ziņots, Biennāles izstāde bija apskatāma astoņās organizatoru izraudzītās vietās - Latvijas Universitātes bijušajā Bioloģijas fakultātes ēka, topošajā mākslas centrā "Zuzeum", Andrejsalā, Kristapa Morberga rezidencē, bijušās tekstila rūpnīcas "Boļševička" teritorijā, Kaņepes Kultūras centrā, mākslas un tehnoloģiju kvartālā "Sporta 2", kā arī Jūrmalas stacijā "Dubulti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu