Stībelis un popzvaigžņu koris piedāvā jaunu, patriotisku dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Stībelis
Jānis Stībelis Foto: Ekrānuzņēmums

Dziedātājs Jānis Stībelis un viņa skatuves kolēģi Aija Andrejeva, Intars Busulis, Aminata Savadogo, Māra Upmane-Holšteine, Ivo Fomins un Antra Stafecka pabeiguši darbu pie dziesmas „Dzintara Latvijas stāsts” ieraksta (mūzika un vārdi – Jānis Stībelis). Šī ir mākslinieku velte mūsu valstij 100. dzimšanas dienā. Klausītāju vērtējumam tiks nodots gan jaunās dziesmas ieraksts, gan arī videoklips, kurā piedalījies arī Dailes teātra aktieris Andris Bulis.

"Ideja radās kā sveiciens Latvijai lielajā jubilejā," skaidro Jānis Stībelis. "Melodijā ir gan nedaudz teiksmainuma, taču visnotaļ gribējās saglabāt pozitīvu un nākotnē vērstu skatījumu. Savukārt dziesmas tekstā ir izmantots nedaudz Latvijas vēstures un nacionālo simbolu – teika par seno letu karogu, vēstures pagriezieni, kara pelni, Latvijas brīvvalsts tapšana, strēlnieki un varoņu kapi, dzintars, linu villaine.  Vārdu sakot. simbolismu ir daudz, kas it kā dziesmai uzliek svinīgu, sakrālu formātu, tomēr nākotnē jāraugās ar gaišu skatu. Tāpēc svinēsim visi kopā, pūtīsim taures, sitīsim bungas, smaidīsim, priecāsimies, ka mums ir pašiem sava valsts."  

Noskaties video!

Bet pie domas par kopdziesmu Jānis Stībelis nonācis ļoti vienkārša iemesla pēc – viņaprāt, jubilejas draugu pulkā svinēt ir jautrāk, daloties priekā ar citiem, tādēļ, kā viņš uzsver, dziesmas ierakstā dzirdamas daudzu Latvijā iecienītu dziedātāju balsis.

Dziesmas mūzika, vārdi, dziesmas producēšana un aranžējums – Jānis Stībelis, ģitāras – Jānis Kalniņš, miksēja un ierakstīja Gints Stankevičs (Factory Sounds Studios). Video un režija – Mārcis Šēners, producēšana – Nora Legzdiņa, make-up un matu sakārtojums – Krista Zvirgzdiņa, apģērbs: MAYRA. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu