Arnis Mednis bildinājis savu mīļoto un gatavojas kāzām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mūziķis un komponists Arnis Mednis (57) intervijā ar žurnālu “Ieva” atklāja, ka viņa attiecības ar mīļoto ievirzījušās jaunā gultnē.

“Šobrīd lielākais atbalsts ir mana otrā pusīte Ilva. Neslēpšu, esmu viņu bildinājis un kaut kad būs arī kāzas,” tā Mednis. Viņš izdevumam pastāstīja arī to, ka ar savu līgavu iepazinies nejauši, saistībā ar kādu mūzikas projektu: “Pagāja laiks, līdz sapratām, ka starp mums ir kaut kas vairāk nekā vienkārši pazīšanās. Ka mums kopīgs ir ne tikai darbs, bet kaut kas vairāk. Nekad neesmu bijis sevišķi romantisks, un vienīgais kritērijs, kas ļauj izvērtēt, vai šis man ir īstais cilvēks, ir - vai gribu visu laiku būt ar viņu kopā. Parunāties, iedzert tēju, aizbraukt uz jūru, kopā pastaigāties. Kopā ar Ilvu es tā jūtos. Ļoti novērtēju un esmu pateicīgs arī par palīdzību, ko Ilva man sniedz.”

Kā jau ziņots, Rīgas Sv.Jāņa baznīcā 11.novembrī plkst.20 notiks Arņa Medņa multimediālā koncertuzveduma "Tālavas taurētājs" pirmizrāde.

Septembrī intervijā ar TVNET viņš par savu jauno projektu stāstīja šādi: “Laikam iedvesmoja pats fakts, ka Latvijai aprit simts gadu, un tas, ka jau agrāk biju šo darbu lasījis, un man likās, ka vajadzētu kaut kā to iedzīvināt. Izdomāju, ka vislabākais veids būtu koncertuzvedums – tā nav ne opera, ne teātris. Tā ir cita forma. Operā vai teātrī tas būtu panaivi, ka kritīs kaut kādas egles, kaut ko gāzīs, skries ar koka zobeniem ļaunie pa dekorācijām. Ilgi domāju un sapratu, ka šāds koncertuzvedums ar projekcijām varētu būt visemocionālākais veids, kā šo stāstu izstāstīt.”

Koncertuzvedums ir Medņa pirmais šāda mēroga darbs, kas ir veltījums Latvijas valstij tās simtgadē. Uzvedumā tiks izmantotas trīsdimensiju modeļu tehnoloģijas, kas projicēs leģendārā stāsta vizuālo daļu uz baznīcas velvēm.

Patriotisko svītu ar moto "Mans zelts ir mana tauta, mans gods ir viņas gods" izdziedās un atskaņos speciāli uzvedumam veidots jauktais koris un orķestris, kā sastāvā būs arī kokle, mežrags, perkusijas, gongs un koshi zvani. Izrādes mūzikas un idejas autors ir Mednis, mākslinieks, scenogrāfs - Viktors Keino, bet video mākslinieks - Krišs Bērzkalns.

Pēcāk koncertuzvedums Sv.Jāņa baznīcā būs skatāms arī 14., 15. un 16.novembrī.

Koncertuzvedums "Tālavas taurētājs" ir iekļauts Latvijas valsts simtgades norišu programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu