Ar mīlestību pret Latviju: pašmāju patriotiskākās slavenības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Vīksna, LETA/TVNET kolāža

Novembris ir Latvijas valsts simtgades svētku mēnesis, un šogad tas ir īpašs ikvienam no mums. Kamēr daudzi no mums Lāčplēša dienā iedegs svecīti pie Rīgas pils mūra, šiem sabiedrībā iemīļotiem cilvēkiem sirdī allaž deg patriotisma liesmiņa.

Zane un Vilis Daudziņi

Foto: LETA

Aktieru pāris - Zane un Vilis Daudziņi - vairākkārt atzinuši, ka ir Latvijas patrioti, un par tādiem audzina arī abus savus dēlus. 

Artūrs Skrastiņš

Foto: F64 Photo Agency, Ģirts Ozoliņš

Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš ir redzams ne tikai uz teātra skatuves un kinolentēs, bet arī TV3 šovā "Es mīlu Tevi, Latvija!". Kā atzīst Skrastiņš, viņaprāt, šis ir viens no pašmāju veiksmīgākajiem televīzijas projektiem, kuru viņam kā patriotam ir īpašs prieks vadīt. Izdevuma "Santa" novembra numurā aktieris saka: "Satikšanās ar visdažādāko profesiju pārstāvjiem ir savstarpēji izglītojoša un iedvesmojoša. Jana [Duļevska] ar Valteru [Krauze] ir baigie patrioti, arī es esmu."

"Tautumeitas"

Sešas skaistas, patriotiskas sievietes, kuras apvienojušās latviskā un mīļā projektā "Tautumeitas". Meitenes sāka ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas, bet tagad meitenes izspēlē tautasdziesmas, izmantojot savas balsis un tembrāli piesaistošus instrumentus, skanējumā ietverot arī savus uzskatus par laiku, telpu un tautumeitas izjūtām tajos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hot news from #Tautumeitas coming soon! Stay tuned.

A post shared by TAUTUMEITAS (@tautumeitas) on

Kārlis Būmeistars

Latvijā iemīļotais mūziķis, pazīstams arī kā Kaža, ikdienu pavada Briselē, kur strādā Eiropas Parlamentā. Tiesa, "dzeguzēns", būdams patriots, ilgojas pēc mājām un pāris reizes mēnesī uz šejieni tomēr atlido. Vērīgākie Kārļa talanta cienītāji noteikti pamanījuši, ka pie viņa krūts allaž ir Latvijas karoga piespraudīte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dziedot dzimu, dziedot augu, Dziedot mūžu nodzīvoju. Sākam!

A post shared by Kārlis Būmeisters (@karlisbumeisters) on

Kaspars Daugaviņš

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Vīrs kā ozols! Latviešu hokejists Kaspars Daugaviņš, būdams īsts Latvijas patriots, uz savas muguras pat uztetovējis Latvijas ģerboni. Tajā redzams, kā lauva un grifs tur hokeja nūju, savukārt ģerboņa vidū ir Kaspara spēlētāja numurs - 16.

Renārs Kaupers

Šķiet, tikai "Prāta vētras" vokālists Renārs Kaupers var līdz sirds dziļumiem aizkustināt tūkstošiem cilvēku, emocionāli izpildot "Manu dziesmu" Mežaparka estrādē. No viņa straumēm plūst mīlestības pret tēvzemi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu