Baha kamermūzikas festivālu atklās Eiropas Savienības baroka orķestris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Savienības baroka orķestris
Eiropas Savienības baroka orķestris Foto: TVNET

13. novembrī plkst. 19 Mazajā ģildē notiks 18. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies Eiropas Savienības baroka orķestris (EUBO) – jaunā Eiropas talantīgāko baroka mūziķu paaudze - ar izsmalcinātu franču baroka mūzikas programmu.

EUBO pulcējas mākslinieki no visas Eiropas Savienības, lai iegūtu muzicēšanas pieredzi pasaules izcilāko baroka mūzikas speciālistu vadībā, kuri audzina un iedvesmo jaunos mūziķus ar savu individuālo un harizmātisko vadīšanas un uzstāšanās stilu. EUBO mājvieta ir Antverpene, kur oķestris darbojas kā baroka izpildītājmākslas ekselences centrs. 2018. gadā mākslinieciskā vadītāja Larsa Ulrika Mortensena (Lars Ulrik Mortensen) un divu viesdiriģentu - Bojana Čiciča (Bojan Cicic) un Amandīnes Beijēres (Amandine Beyer) - vadībā ir EUBO ir devušies Eiropas koncertūrē. 

Starptautiski atzītā baroka vijolniece Amandīne Beijēra ir iekarojusi vadošo vietu baroka vijoļmūzikas interpretācijā. A. Beijēra regulāri uzstājas pasaules nozīmīgākajās koncertzālēs un baroka festivālos. Māksliniece dedzīgi vēlas izaudzināt jaunu baroka mūziķu paaudzi un realizēt to caur pasniedzējas darbu Portugālē un Schola Cantorum Basiliensis Šveicē. 

Orķestris klausītājiem piedāvās koncertprogrammu “Dejas franču gaumē” ar franču baroka komponistu - Ž. M. Leklēra, A. Kamprā, G. Mufata, M. Koreta - opusiem. 

Citi festivāla koncerti

25. novembrī Mazajā ģildē ansamblis „Canto Fiorito” (Lietuva) un pūtēju grupu „Musica Antiqua Salzburg” (Austrija) brazīļu dirģenta Rodrigo Kalveiras (Rodrigo Calveyra) vadībā. 

30. novembrī Mākslas muzejā “Rīgas birža” programma “Vārds jaunajiem!” -Anna Katrīna Paukšēna (čells), Serafina Jafē (Serafina Jaffé, arfa), Maija Kļaviņa  (traversflauta). 

2. decembrī “Rīgas biržā” poļu duets – flautiste Aņa Karpoviča (Ania Karpowicz) un pianists Mareks Braha (Marek Bracha, āmuriņu klavieres).

4. decembrī Mazajā ģildē spēlēs Somijas baroka orķestris (FiBO) un soprāns Mirjama Arbūza (Myriam Arbouz, Francija). 

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīze” kasēs un www.bilesuparadies.lv. 


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu