“Lielajā dzintarā” izskanējis svinīgs Ineses Galantes svētku koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atzīmējot Lāčplēša dienu, 11. novembrī, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” pirmo reizi uzstājās pasaulē slavenā pašmāju operas dīva, soprāns Inese Galante. Kopā ar operdziedātāju koncertprogrammā “Ar mīlestību no Ineses Galantes” koncertēja starptautiski novērtētais pianists un komponists Aivars Kalējs, kā arī Ineses Galantes talantu konkursa laureāti – tenors Artjoms Safronovs, koklētāja Līga Griķe un marimbists Reinis Tomiņš. Aplūko foto no koncerta! 

Koncertprogrammā skanēja skaistāko operu mīlas ārijas un mūzikas skaņdarbi – Georga Frīdriha Hendeļa, Enriko Tozelli, Džakomo Pučini, Džuzepe Verdi un citu mūzikas dižgaru radīti romantiski “dvēseles stāsti”. 

“Lielajā dzintarā” izskanējis svinīgs Ineses Galantes svētku koncerts
“Lielajā dzintarā” izskanējis svinīgs Ineses Galantes svētku koncerts Foto: Valters Pelns

Divus Džuzepe Verdi un Francisa Lehāra skaņdarbus Inese Galante izpildīja duetā ar Rīgā dzimušo jauno tenoru Artjomu Safronovu, kurš kopš 2011. gada ir prestižā Maskavas Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko Muzikālā teātra solists. Klavieres koncertā spēlēja  Aivars Kalējs – pianists, komponists, ērģelnieks un ērģeļu vēsturnieks, kurš pasaules atzinību sasniedzis galvenokārt ar savu ērģeļmūziku un klaviermūziku. Slavenā japāņu komponista Takatsugu Muramatsu skaņdarbu uz marimbas spēlēja septiņpadsmit gadu jaunais Reinis Tomiņš, kurš ir vairāku konkursu laureāts, “Latvijas simtgades jauniešu orķestra” dalībnieks un XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļā” solists. Savukārt Georga Fridriha Hendeļa skaņdarbu uz kokles koncertā spēlēja Līga Griķe, kas sevi kā koklētāju pierādījusi neskaitāmos konkursos un festivālos Latvijā un ārpus tās, tostarp izcīnījusi 1. vietu konkursā Grand Prize Virtuoso, saņēmusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas gada balvu jaunajiem mūziķiem un kļuvusi par pirmo koklētāju, kas uzstājusies uz Londonas karaliskās Alberta zāles skatuves.

Koncertu organizēja SIA “Lielais dzintars” sadarbībā ar nodibinājumu “Ineses Galantes fonds”. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu