Ar Rembo plakātu un sapni par lielo kino: intervija ar aktieri Lauri Reiniku

Krista Garanča
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātāja Laura Reinika vārds, manuprāt, komentārus neprasa. Viņš ir tautā iemīļots dziedātājs, televīzijas raidījumu un pasākumu vadītājs, un nu arī aktieris. Par to, kā viens zvans var apgriezt pasauli kājām gaisā un kā no maza zēna ar Rembo plakātu pie sienas kļūt par šā gada nogales gaidītākās filmas galvenās lomas atveidotāju, - ekskluzīvā intervijā portālam TVNET.

Ar Lauri tiekamies vietā, kur mājo kino, - "Kino Citadele". Tieši šeit jau 30. novembrī gaidāma režisora Māra Martinsona jaunākās kinolentes "Jaungada taksometrs" pirmizrāde.

Sarunu sākam ar atskatu uz līdz šim paveikto, un nudien Laura Reinika izdarīto darbu saraksts ir iespaidīgs. "Es dzīvē daru tikai to, kas man patīk un, šķiet, sanāk." Diemžēl vai par laimi, par iešanu politikā viņš vēl nedomā.

Lielākā daļa Laura talanta cienītāju viņu tomēr pazīst kā dziedātāju, bet, kā izrādās, Lauris kopš bērnības vēlējies kļūt tieši par aktieri. "Es bērnībā nodarbojos ar jāšanas sportu, jo man šķita, ka visiem aktieriem ir jāprot jāt ar zirgu," atklāj Reiniks, kuram bērnības mājās Tērvetē pie sienas atradās trīs plakāti, kas viņu iedvesmojuši, - zirga foto, Rembo un meksikāņu seriāla "Vienkārši Marija" galveno varoni.

Laura pirmā nopietnā kino loma savā veidā ir saistīta ar zirgiem jeb zirgspēkiem, jo filmā "Jaungada taksometrs" viņš tēlo taksistu Andreju, kurš lepni braukā pa Rīgas ielām pie Volgas stūres.

"Māris Martinsons vēlējās, lai pēc filmas noskatīšanās cilvēkiem ir vēlme - kaut visi taksometra šoferi būtu tādi kā Lauris Reiniks," savu lomu raksturo aktieris, kuram nācās filmēt ziemas naksnīgās ainas vairāk nekā +30 grādu svelmē. Jā, viegli nebija, bet bija tā vērts!

Starp darbu gūzmu Laurim ir svarīgs arī laiks sev, tāpēc viņš pavasarī devās uz savām otrajām mājām - Losandželosu. Kā izrādās, tieši tur viņš sakomponēja filmas tituldziesmu "Viss labi būs", kā arī gāja uz kursiem pie Ārona Speisera (Aaron Speiser), kurš skolojis tādus Holivudas spīdekļus kā Džerardu Batleru, Dženiferu Lopesu un Vilu Smitu. Ar Ārona palīdzību pat tika pārveidotas filmas beigas - pēc Holivudas standartiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ir vienkārši skolotāji, bet ir SKOLOTĀJI ar lielo burtu. Izcili savā darbā, dzīvesgudri un gatavi palīdzēt un konsultēt arī tad, kad tu jau esi ārā no skolas un okeāna otrā pusē. @aaronspeiser noteikti ir viens no tiem manā dzīvē. Holivudas aktieru treneris, kas mācījis Džerardu Batleru, Vilu Smitu, Dženiferu Lopesu un daudzus citus. (Arī mani - Sprīdīti no Latvijas un viņa vienīgo latviešu studentu ?) Vakar bija nereāli vērtīga saruna ar Āronu pa telefonu sakarā ar manu lomu filmā "Jaunā gada taksometrs", kuru tūlīt atsāksim filmēt. Nevaru jau sagaidīt, īpaši pēc vērtīgajiem padomiem, ko saņēmu. Vienkārši gribēju pateikt lielu paldies un vienmēr novērtēt savus tiešām labos skolotājus! Viņu nav ļoti daudz, bet ir. Par mūsu skolotājiem! ?/ There are teachers, but there are THE TEACHERS. Excellent in their craft, life-smart and ready to consult and help even when you are already out of school and across the ocean. @aaronspeiser is definitely one of them in my life. Acting coach in Hollywood who has trained many world famous actors, like Gerard Butler, Jennifer Lopez, Will Smith and many others. And me , the humble Latvian and his only student from Latvia ? Last night had an exceptionally valuable Riga-Los Angeles telephone conversation with him regarding my role in "New Years Taxi" movie that we are continuing to shoot very soon. Can't wait to be on set again, especially after all the valuable tips and advice Aaron gave me. Just wanted to say huge thank you to Aaron and remind everyone to always appreciate our best teachers. There are not too many of them out there, but they are! To our teachers! ? #aaronspeiserstudents #aaronspeiser #laurisreiniks #acting #bestcoach #actorslife #actor

A post shared by Lauris Reiniks (@laurisreiniks) on

"Kino un televīzijā pats galvenais ir patiesums. Jāatceras, ka tavs uzdevums nav sasmīdināt vai izklaidēt. Tavs uzdevums, esot kadrā, ir dzīvot patiesi. Dzīvot patiesi iedomātos apstākļos," šīs un vēl citas atziņas Lauris ir atvedis no Losandželosas, kur arī apguvis aktiermākslu. 

Intervijas noslēgumā Lauris pastāstīja, ar kuru no "Jaungada taksometra" kolēģiem viņš varētu izdzīvot uz vientuļas salas, kā arī atklāja savus plānus 2019. gadam, kas solās būt vēl grandiozāks par šo gadu. To arī viņam un visiem TVNET lasītājiem novēlam - jauku filmas "Jaungada taksometrs" skatīšanos un panākumiem bagātu nākamo gadu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu