Apsveikumi vārda dienā katram datumam un horoskops

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pāris virtuvē
Pāris virtuvē Foto: Picture alliance/Scanpix

Izdevniecība "Avots" laidusi klajā jaunu grāmatu “Daudz laimes, jubilār”, kas ļaus ieskatīties gan sava, gan drauga un paziņas vārda un rakstura dvēselē. 

Latvieši ir viena no tām nedaudzajām tautām plašajā pasaulē, kas svin vārda dienas. Tās pat ir daudz populārākas par dzimšanas dienām, jo kalendārā ieskatās teju ikviens un, ja dzimšanas dienas datumu parasti zina tikai tuvākie, vārda dienā sumināt arī paziņas ir pavisam viegli – un abpusēji patīkami.

Grāmatas pirmā daļa ir kā vārdadienas kalendārs, kas piedevām sniedz vārda izcelsmes skaidrojumu un ne vienmēr acīmredzamo nozīmi, kā arī piedāvā veltījumu, ja pašam laiskums ko sacerēt.

Savukārt izdevuma turpinājumā ir iespēja uzzināt kā cilvēka vārds ietekmē viņa raksturu. Vairums no mums ir dzirdējuši par numeroloģiju. Lūk, gluži kā viss šajā pasaulē, arī cilvēka vārds (un uzvārds) ir izsakāms skaitliski, palīdzot labāk saprast, kas esmu es, kas ir mans draugs un kolēģis. Tas arī ļauj izskaidrot, kāpēc cilvēks nereti vairs nejūtas “savā ādā”, nomainot vārdu, teiksim, laulības vai kāda cita iemesla dēļ. Vai liek aizdomāties – kā vārda maiņa var mums palīdzēt.

“Daudz laimes, jubilār!”
“Daudz laimes, jubilār!” Foto: avots.lv

Protams, arī dzimšanas dienas datums nav atstāts novārtā – grāmatā meklējams izsmeļošs horoskops, kas palīdzēs saprast, kāpēc esam tādi, kādi esam. Izdevumā skaidrots gan ķīniešu horoskops, gan tik iecienītais Zodiaka zīmju horoskops.

Un, tā kā šajā pasaulē viss tomēr balstās uz attiecībām, šeit ir iespēja uzzināt arī to, ko gaidīt no pretējā dzimuma. Zodiaka zīmes īpatnības ir aplūkotas gan no sievietes, gan vīrieša skatpunkta. Tālākais jau ir katra paša ziņā – izvērtēt, kad laiks drosmīgi doties uz priekšu un kad labāk atmest ar roku un lūkoties citā virzienā.

Lai arī izdevums ir domāts izklaidei, tas ir vērtīgs sevis un pasaules izziņas avots, un uzrunās gan tos, kas meklē receptes, gan tos, kas analizē, kāpēc ir tā, kā ir.

Grāmata pieejama arī internetā www.avotsabc.lv.

Nejaukā patiesība par katru no zodiaka zīmēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu