"Jaungada taksometrs" ir atbraucis! Viesi pulcējas uz pirmizrādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

​28. novembrī “Kino Citadele” pirmizrādi ar pašu aktieru piedalīšanos piedzīvoja režisora Māra Martinsona romantiskā komēdija “Jaungada taksometrs”.

"Parasti jau ir tā, ka, rakstot scenāriju, tu iedomājies kaut kādus cilvēkus, kurus tu gribētu redzēt filmēšanas laukumā, un nemanot jau sāc rakstīt, domājot par viņiem. Pēc tam pienāk tāds brīdis, kad jau esi uzrakstījis un saproti, ka tajā brīdī var viss izjukt vai tieši otrādi – turpināties. Tad sākas process, kad tu zvani aktieriem, piedāvā, saki, ka ir tāda ideja. Ir tādi, kuri saka uzreiz jā. Ir tādi, kuri saka, lai atsūta scenāriju. Ir tādi, kas saka, lai atsūta scenāriju, bet tas arī viss. Un tad ir divu veidu atrunas. Viena atruna - “tu zini, man nav laika”. Un otra, ja viņš tiešām negrib tēlot, viņi izmanto to pirmo atrunu. Un es sāku ar Lauri Reiniku, jo rakstot man likās diezgan liels izaicinājums satikties filmēšanas laukumā ar cilvēku, kurš ļoti daudz ir par to domājis, intervijās ir teicis, ka viņa sapnis ir tēlot filmā. [..] Es viņam piezvanīju, aizsūtīju scenāriju, un tad viņš pateica jā. Par to ļoti liels paldies, jo tur jābūt ļoti lielai vīrišķībai, lai piekristu filmēties pie manis, jo nekad jau nevar zināt, kas tālāk notiks. [..] Mēs sarunājām to, ka šī būs tā filma, kurā tiešām būs iespēja ieraudzīt viņu kā pilnīgi citu cilvēku – nevis kā dziedātāju, bet aktieri šā vārda īstajā nozīmē," pirmizrādē paziņoja režisors.

Kā zināms, filma "Jaungada taksometrs" stāsta par notikumiem Vecgada vakarā, kad taksometra aizmugurējā sēdeklī nejauši atstātā Jaungada dāvana liek Andrejam (Laurim Reinikam) atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kura tai vakarā viesojusies viņa automobilī.

Katrā stāstā Andrejs nospēlēs savu lomu, bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu?

"Jaungada taksometra" filmēšanā piedalījās tādas slavenības kā Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Valdis Melderis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece-Gavare, u.c.

Filma no 30. novembra būs skatāma visos Latvijas kinoteātros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu