"2Annas" labākā Baltijas valstu īsfilma - Ances Kazakas "Nervi uz nerviem"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ance Kazaka
Ance Kazaka Foto: Diāna Trope

Par festivāla "2Annas" šā gada labāko Baltijas valstu īsfilmu atzīta pašmāju režisores Ances Kazakas animācija "Nervi uz nerviem", informēja festivāla rīkotāju pārstāve Mudrīte Grundule.

Aizvadītajā nedēļas nogalē festivāla konkursā par godalgotām vietām cīnījās 68 īsfilmas. Festivāla "Grand Prix" un bronzas Annas statueti ieguva beļģu animatoru veidotā filma "Šī burvīgā kūka", savukārt par labāko Baltijas īsfilmu konkursā starptautiskā žūrija atzina režisores Kazakas veidoto animācijas filmu "Nervi uz nerviem".

Filmas “Nervi uz nerviem” režisore Ance Kazaka atzīst: “Mana filma stāsta par misofoniju, - paaugstinātu jūtīgumu pret noteikta veida skaņām. Nolēmu vizualizēt savu personisko pieredzi.” 

“Tā ir īsa un precīza filma par maz pazīstamu stāvokli un personīgu cīņu, ko var attēlot vienīgi ar animācijas palīdzību,” atzina žūrijas priekšsēdētājs, kino pasaulē ietekmīgā Tamperes kinofestivāla direktors Juka-Peka Lākso. “Nervi uz nerviem” ir Ances Kazakas, Latvijas Mākslas akadēmijas audio-vizuālās mediju mākslas nodaļas diplomandes debijas filma un vienlaikus arī diplomdarbs

Par labāko dokumentālo filmu atzīta Lielbritānijas režisoru Sašas Litvincevas un Daniela Manna filma "Salarium", bet par labāko animācijas filmu atzīta Francijas un Brazīlijas kopražojuma īsfilma "Guazuma", ko veidojusi režisore Nara Normande.

Labākās vidēja garuma filmas kategorijā uzvarējusi Pakistānas režisora Daniela Asadi Faezi dokumentālā-eksperimentālā filma "Bez aprikozēm". Bērnu īsfilmu konkursā skatītāji par labāko atzina Īrijas režisores Bonijas Dempijas spēlfilmu "Viss ar laiku!", savukārt par festivāla labāko jauniešu filmu skatītāji godalgojuši Spānijas režisora Horhes Muriela spēlfilmu "Zēns, kurš gribēja lidot".

Par festivāla "2Annas" šī gada labāko Baltijas valstu īsfilmu atzīta Ances Kazakas "Nervi uz nerviem"
Par festivāla "2Annas" šī gada labāko Baltijas valstu īsfilmu atzīta Ances Kazakas "Nervi uz nerviem" Foto: Diāna Trope

Žūrijas atzinības diplomus izpelnījās Lietuvas režisora Laurinas Bareiša drāma "Kaukāzs", un Šveices režisora Marka Oleksas dokumentālā īsfilma "Melnā līnija".

Šā gada festivāla konkursu vērtēja starptautiska žūrija, kurā darbojās žūrijas priekšsēdētājs, Tamperes filmu festivāla direktors Juka Peka Lākso, režisore Ieva Ozoliņa, Francijas kinofestivāla "Signes de Nuit" vadītājs Dīters Vičoreks, kā arī režisore, animatore un karikatūriste no Polijas Renāta Gasjorovska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu