Valters Krauze par “Jaungada taksometru”: “Aktieru sastāvs ir filmas veiksme”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valters Krauze, kurš sabiedrībā pazīstams kā pasākumu un TV raidījumu vadītājs, Māra Martinsona romantiskajā komēdijā “Jaungada taksometrs” atveido mazliet sagurušu Salaveci, kas ļoti daudz nozīmē izpalīdzīgajam taksistam Andrejam (Laurim Reinikam) izšķirošu lēmumu pieņemšanas brīdī, kas saistīti ar viņa mīļoto sievieti. Kā “Jaungada taksometra” stāsti savīsies un vai Salaveča padomi liks Andrejam saņemt visu drosmi un doties pie savas mīļotās, skaties no 30. novembra Latvijas kinoteātros!

“Jaunajā romantiskajā komēdijā “Jaungada taksometrs” esmu Salavecis, bet nevis pasaku tēls, bet īsts Salavecis ar dāvanu maisu un baltu bārdu, kurš Ziemassvētkos un Jaunajā gadā apciemo visus, izdalot dāvanas pie eglītes un iepriecinot ne tikai mazus, bet arī lielus. “Jaungada taksometra” Salavecis ir gan nedaudz noguris no dzīves, jo katrā mājā viņam tiek piedāvāts sasildīties un arī nedaudz “iesildīties”. Varbūt vienā brīdī, kad viņš iekāpj galvenajā filmas personāžā – taksometrā, viņš jau ir par daudz “sasildījies” un saguris vairāk nekā parasti. Brauciena laikā reizēm viņam gadās iemigt, tad atkal pamosties un atklāt Andrejam kādu domu graudu, kas iespējams izmaina Andreja lēmumu,”  par filmā piešķirto lomu aizrautīgi stāsta Valters Krauze, kas arī ārpus filmas kadriem ir manīts, tēlojot omulīgo Ziemassvētku vecīti.

Valters Krauze stāsta par satikšanos ar režisoru Māri Martinsonu: “Man piezvanīja Māris un piedāvāja filmēties komēdijā. Pēc neilga laika jau kopā dzērām kafiju, runājāmies par filmu, kā arī manu lomu tajā. Pirmkārt, man patika, ka filmas žanrs ir komēdija un ka scenārijs nav izdomāts ārpus dzīves. Protams, mani iedrošināja arī paša uzkrātā pieredze, tēlojot Ziemassvētku vecīti. Otrkārt, man ļoti patika Māra aktieru izvēle – tik dažādi cilvēki. Filmā tēlo gan aktieri, gan cilvēki, kas vēl nekad nav saskārušies ar kino pasauli. Man šķiet jau tagad, ka filmas aktieru sastāvs ir filmas veiksme.”

Valtera Krauzes kā Salaveča ieteikums visiem: “Lūdzu, izturieties ar lielu pietāti pret Ziemassvētku vai Jaunā gada vecīti, nelieciet klausīties tos dzejoļus par pīrāgiem jau simto reizi. Esiet iecietīgi, jo viņu dzīve nav vēsa un nav vienkārša!”

Filmas aktieru sastāvs: Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Valdis Melderis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece-Gavare u.c.

Filma stāsta par notikumiem Vecgada vakarā, kad taksometrā nejauši atstātā Jaungada dāvana liek Andrejam (Laurim Reinikam) atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kura tai vakarā viesojusies viņa automobilī. Bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu?

Filmas veidotāji ir starptautiski atzītais filmu režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle (filmas “Nevajadzīgie ļaudis” (Lielais Kristaps / Labākā filma 2008), “Amaya”, “Romeo n’ Džuljeta”, “Maģiskais kimono”, u.c.) un operators Jānis Jurkovskis. Filmu producē producēšanas kompānija Krukfilms (Latvija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu