“Otras puses” solists Normunds Pauniņš: “600 eiro par vienu dziesmu vēl neesmu saņēmis” (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

19. novembra vakarā pie Gaismas pils norisinājās koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”, kurš izraisījis plašu rezonansi nu jau visā Latvijā. Liela daļa sabiedrības ir neapmierināti gan ar pašmāju dziedātājas Evijas Vēberes izpildījumu dziesmai “Svētku diena”, gan honorāru, kuru viņa par to saņēmusi, – 666 eiro. Grupas “Otra puse” līderis Normunds Pauniņš sarunā ar žurnālu “Vakara Ziņas” pastāstīja, ka viņš savas karjeras laikā vēl nekad nav saņēmis šādu summu.

“Meitenēm, kas dziedāja koncertā «Mīlestības vārdā. 18+», šādi honorāri gan bija par daudz. Domāju, viņām pietiktu arī ar 200 eiro par dziesmu. Es personiski 600 eiro par vienu dziesmu pagaidām neesmu saņēmis.

Ja mākslinieks ir tikko sācis savu karjeru, šāds honorārs ir par augstu. Tās summas ir mazliet pārspīlētas.

Kopā ar grupu «Otra puse» mums diezgan bieži sanācis uzstāties par velti dažādos pasākumos,” izdevumam atklāja dziedātājs.

Kā jau ziņots, šā koncerta izpildproducents Jānis Šipkēvics autoratlīdzībās saņēmis vairāk nekā 17 tūkstošus eiro, videografiku autors Gatis Mūrnieks ap 6400 eiro, Reinis Sējāns – ap 5800 eiro, liecina LTV raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” publiskotā informācija no pašas Kultūras ministrijas mājaslapas, kas pēc lielās intereses par šā pasākuma izmaksām no tās tika izņemta.

Plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēmusi 666 eiro, bet, piemēram, grupas "Prāta vētra" dalībnieks Renārs Kaupers – 1000 eiro.

Savukārt Jānis Jubalts, arī no "Prāta vētras", kurš arī uzstājās šajā koncertā, raidījumam norādīja, ka autoratlīdzību nav saņēmis vispār, jo uzstājies draugu aicināts.

Līdzās pašiem māksliniekiem par šo koncertu naudu saņēmuši virkne citu cilvēku, piemēram, par koncerta norises virsuzraudzību Eva Juhņēviča – 3200 eiro, kā arī koncerta eksperts un konsultants Ģirts Krastiņš – 3520 eiro par producēšanas dokumentu izstrādi.

Kopējās autoratlīdzību summas pārsniegušas 57 tūkstošus eiro, un jāatzīmē, ka nekāds konkurss par šā koncerta producēšanu nav bijis rīkots. Mākslinieku izvēle un autoratlīdzību lielums bijis Jāņa Šipkēvica ziņā.

Kultūras ministrija norādīja, ka koncerts apstiprināts svētku radošajā padomē, kurā, jānorāda, līdz pasūtījuma iegūšanas brīdim vienīgais pārstāvētais mūziķis bijis pats Jānis Šipkēvics.

Līdzās šiem – autoratlīdzību izdevumiem - par paša koncerta tehnisko nodrošinājumu (skatuve, skaņa, gaismas) no valsts budžeta tika iztērēti 180 tūkstoši eiro.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu